Sfantul Ioan Rusul este cinstit azi in Capitala

Biserica Ortodoxa il praznuieste astazi, 27 mai, pe Sfantul Ioan Rusul. Cu acest prilej, Capela Departamentului de obstetrica si ginecologie "Gheorghe Polizu" al Institutului de Ocrotire a Mamei si Copilului "Prof. dr. Alfred Rusescu" din Bucuresti, isi sarbatoreste hramul. La acest lacas de cult se pastreaza si o particica din moastele sfantului, aduse in anul 2007 de la Biserica "Sfantul Ioan Rusul" din insula greceasca Evia.

Lacasul de cult a fost inaltat in anul 2004, cu sprijinul credinciosilor, iar in prezent se continua lucrarile. Programul manifestarilor organizate cu ocazia praznuirii ocrotitorului bisericii maternitatii Polizu din Bucuresti cuprinde si concertul sustinut de grupul de psalti "TRONOS" al Patriarhiei Romane, condus de parintele diacon-protopsalt Mihail Buca, care are loc in Aula Magna "Teoctist Patriarhul" din Palatul Patriarhiei.

In Bucuresti i se mai pregateste o biserica Sfantului Ioan Rusul si in proaspatul cartier Constantin Brancusi. Slujba de sfintire a locului si punerea pietrei de temelie a bisericii cu hramurile "Acoperamantul Maicii Domnului" si "Sfantul Ioan Rusul" au avut loc in anul 2008. Desi calea de acces la aceasta biserica este foarte dificila, fiind inca un cartier in constructie, slujitorii viitorului lacas sfant, preotii Costel Burlacu, profesor la Seminarul Teologic din Bucuresti, si Costin Dinu se ingrijesc atat de ridicarea bisericii, cat si a Centrului social-cultural care va functiona pe langa aceasta si isi asteapta cu bucurie credinciosii la fiecare Sfanta Liturghie.

Sursa: ziarullumina.ro

.

27 Mai 2010

Vizualizari: 1301

Voteaza:

Sfantul Ioan Rusul este cinstit azi in Capitala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE