Sfantul Mucenic Trifon, sarbatorit in judetul Galati

Ziua de prăznuire a Sfântului Mucenic Trifon reprezintă, în fiecare an, un prilej de bucurie duhovnicească atât pentru obştea mănăstirii aflată sub ocrotirea sfântului, cât şi pentru credincioşii Parohiei Şendreni din judeţul Galaţi, localitate aflată în vecinătatea mănăstirii.

Mănăstirea „Sfântul Mucenic Trifon“ din vecinătatea comunei Şendreni, judeţul Galaţi, se află într-o zonă ce reprezintă un important punct de susţinere a operei filantropice a Arhiepiscopiei Dunării de Jos, prin dezvoltarea unor activităţi agricole sistematice. Aceasta fost înfiinţată în anul 2001, pe terenul primit de Arhiepiscopia Dunării de Jos ca urmare a retrocedării suprafeţelor de pământ care au aparţinut Bisericii înainte de 1948. Documentul de înfiinţare a mănăstirii consemnează că aceasta este „loc de rugăciune, de evlavie şi de duhovnicească râvnă spre mântuire“, dar şi „spaţiu al activităţii cinstite şi binevoitoare spre folosul săracilor, al nevoiaşilor, al copiilor de la Orfelinatul eparhial «Sfântul Vasile cel Mare», al celor care primesc hrană în cantinele eparhiei şi al tuturor celor care aşteaptă de la noi semn, sprijin şi iubire“.

Piatra de temelie a bisericii care se construieşte în cadrul acestei mănăstiri a fost aşezată de către Arhiepiscopul Dunării de Jos la data de 7 mai 2001. În prezent, noul locaş de cult este ridicat în întregime, iar în interior au fost realizate lucrările premergătoare picturii. (Pr. Gabriel Molocea)

Sursa:ziarullumina.ro

.
Pe aceeaşi temă

31 Ianuarie 2016

Vizualizari: 248

Voteaza:

Sfantul Mucenic Trifon, sarbatorit in judetul Galati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE