Sfantul Pahomie cinstit la Gledin, satul sau natal

La Gledin, satul natal al Sfantului Pahomie, incep miercuri, 13 aprilie slujbele religioase pentru cinstirea acestui sfant, canonizat in urma cu 4 ani la propunerea vrednicului de pomenire Inaltpreasfintitul Mitropolit Bartolomeu.

In aceasta seara, de la ora 18.00, se va oficia Pavecernita Mare si Litia, la ora 19.30 va incepe Taina Sfantului Maslu, urmand ca de la ora 23.00 sa se oficieze Privegherea. Slujbele din aceasta seara vor fi savarsite de Preasfintitul Vasile Somesanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, inconjurat de un sobor de preoti din care vor face parte decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca, pr. prof. univ. dr. Ioan Chirila, protopopul de Bistrita, pr. Alexandru Vidican, protopopul de Roman, pr. Florin Tuscanu, protopopul de Zalau, pr. Stefan Lucaciu.

Joi, 14 aprilie, in ziua de pomenire a Sfantului Pahomie, cand biserica din localitate isi sarbatoreste al doilea hram, Sfanta Liturghie arhiereasca va fi oficiata de Inaltpreasfintitul parinte Andrei, Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului, Preasfintitul Vasile Somesanul, in fruntea unui sobor de preoti si diaconi. Slujbele vor incepe maine la ora 8.00, cu Acatistul Sfantului Pahomie, urmat de Sfanta Liturghie la ora 10.00. Radio Renasterea va transmite in direct Sfanta Liturghie arhiereasca de la biserica din Gledin.

Dupa slujba, in jurul orei 12.00, va avea loc lansarea cartii Pe urmele Sfantului Ierarh Pahomie de la Gledin, semnata de Dorin Arsinte.

Sursa: radiorenasterea.ro
 

14 Aprilie 2011

Vizualizari: 275

Voteaza:

Sfantul Pahomie cinstit la Gledin, satul sau natal 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE