Sfantul Silvestru - episcopul Romei

 

Sfantul Silvestru - episcopul Romei

 

Sfantul Silvestru s-a nascut in Roma cea veche si a trait pe vremea imparatului Diocletian (284-305) si a imparatului Constantin cel Mare (306-337). A deprins invatatura crestina de la preotul Quirinus, iar cunoasterea temeinica a credintei a primit-o de la preotul Timotei, venit la Roma din Antiohia. Stralucind prin stiinta si cu evlavie, a intrat in clerul Bisericii din Roma si a fost hirotonit preot de papa Marcelin. La 314, dupa moartea papei Miltiade, a fost ales episcop in scaunul Romei.

 

Marturisirea credintei in timpul prigoanei, lupta lui pentru raspandirea credintei si intelepciunea ce a dovedit in osteneala pentru indreptarea ratacirilor ivite in vremea lui, l-au facut iubit si cinstit pretutindeni.

 

Neputand, din pricina varstei, sa ia parte, in anul 325, la Sinodul cel dintai de la Niceea, Sfantul Silvestru a trimis acolo soli si a primit intru totul hotararile Sinodului.

 

Episcopul Silvestru facandu-se multora mijlocitor de mantuire, a trecut la cele vesnice in anul 335. A fost ingropat in cimitirul Priscilei, la Roma.

.

01 Ianuarie 2008

Vizualizari: 646

Voteaza:

Sfantul Silvestru - episcopul Romei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE