Sfantul Teodor Tiron cinstit in Arhiepiscopia Tomisului

Joi, 16 februarie, incepand cu ora 24.00 Inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfanta Liturghie arhiereasca la biserica „Sfantul Nectarie Taumaturgul si Sfantul Teodor Tiron” din cartierul constantean Medeea (str. Spiru Haret), locas de cult al carui hram este praznuit pe data de 17 februarie.

Credinciosii vor putea sa se inchine moastelor sfintilor Haralambie (de la biserica „Sfantul Haralambie”, Constanta), Andrei, Epictet si Astion (biserica „Sfantul Apostol Andrei”, Constanta), Serafim de Sarov (manastirea „Sfantul Serafim de Sarov”, loc. Ion Corvin) si ale sfintilor Teodor Tiron, Trifon Romanul si vesmantului Cuvioasei Parascheva, aflate la biserica „Sfantul Teodor Tiron”.

Sfantul Teodor Tiron este cinstit pe data de 17 februarie. Sfantul, ostas in armata romana, a refuzat sa se inchine idolilor si, astfel, a fost arestat, supus chinurilor, apoi condamnat si ars de viu (in anul 304). Sinaxarul aminteste de o minune a sfantului, petrecuta pe vremea lui Iulian Apostatul (361-363), care, dorind sa-i insulte pe crestini, la inceputul Postului Mare a dat ordin sa fie stropite proviziile din pietele de alimente ale Constantinopolului cu sangele jertfit idolilor. Sfantul Teodor s-a aratat in vis Arhiepiscopului Eudoxie, caruia i-a poruncit sa-i anunte pe crestini sa nu cumpere nimic din piata, ci sa manance grau fiert cu miere: coliva.

Birou Comunicare

.

14 Februarie 2012

Vizualizari: 743

Voteaza:

Sfantul Teodor Tiron cinstit in Arhiepiscopia Tomisului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE