Sfantul Voievod Stefan cel Mare sarbatorit la Stockholm

Vineri, 2 iulie 2010, Preasfintitul Parinte Macarie Dragoi, Episcopul Europei de Nord, va sluji Dumnezeiasca Liturghie la paraclisul Centrului eparhial din Stockholm, cu prilejul sarbatoririi Sfantului Voievod Stefan cel Mare al Moldovei, unul dintre ocrotitorii tinerei episcopii a Europei de Nord.

La Sfanta Liturghie se vor inalta rugaciuni si se va incepe organizarea unei colecte pentru fratii romani din nord-estul tarii noastre, greu incercati in aceste zile de revarsarea nemiloasa a apelor.

Sfantul Apostol Andrei si Sfintii Voievozi Romani: Stefan cel Mare, Neagoe Basarab si Constantin Brancoveanu cu fiii sunt ocrotitorii Episcopiei Ortodoxe Romane a Europei de Nord. In stema eparhiala Sfantului Apostol Andrei, Ocrotitorul Romaniei, este incadrat la dreapta de Sfantul Voievod Stefan cel Mare, avand in mana sabia, iar la stanga de Sfantul Voievod Martir Constantin Brancoveanu, care tine in mana Sfanta Cruce. Datorita faptului ca Episcopia Ortodoxa Romana a Europei de Nord isi desfasoara misiunea in tari monarhice unde este frecventa cinstirea Sfintilor Regi, crestinatori ai Scandinaviei, si pe aceasta cale, sunt cunoscuti Sfintii nostri Domnitori, Aparatori si Marturisitori ai credintei ortodoxe.

In cadrul Episcopiei Ortodoxe Romane a Europei de Nord a luat fiinta Centrul de tineret Sfantul Voievod Stefan cel Mare al carui obiectiv este acela de a coopta pe toti tinerii romani aflati in tarile scandinave in proiecte care sa le faciliteze realizarea unor frumoase legaturi de suflet intre ei, cunoasterea si aprofundarea traditiilor noastre ortodoxe romanesti, precum si implicarea tinerilor si a familiilor acestora in viata fiecarei comunitati parohiale in parte.

Sursa: episcopiascandinavia.se
 

02 Iulie 2010

Vizualizari: 273

Voteaza:

Sfantul Voievod Stefan cel Mare sarbatorit la Stockholm 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE