Sfintii Atanasie si Chiril serbati la Iasi

Biserica “Sfintii Atanasie si Chiril” din Iasi si serbeaza maine hramul. Lacasul de inchinaciune functioneaza ca paraclis al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din Iasi. Programul liturgic a inceput din seara aceasta cu slujba Vecerniei unita cu Litia care a fost oficiata de un sobor de preoti de caritate din Iasi. Maine, de la ora 8:00, vor fi savarsite Utrenia, Acatistul Sfintilor Atanasie si Chiril si Sfanta Liturghie. “La final vom savarsi un Parastas pentru doamnele care au facut parte din asociatia filantropica Societatea Ortodoxa a Femeilor Romane (SOFR) din Iasi.

In amfiteatrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie se va oficia o slujba de binecuvantare pentru personalul spitalului, pentru bolnavii internati aici si pentru fostii angajati ai unitatii. Se va savarsi si un Parastas pentru angajatii spitalului care au plecat in lumea vesniciei”, a declarat pr. Dumitru Paduraru, preot misionar de caritate la Biserica „Sfintii Atanasie si Chiril“ din Iasi. Delegatul Inalt Preasfintitului Teofan, Mitropolitul Molodovei si Bucovinei, la acest eveniment, va fi pr. Mihai Prodan, inspector in cadrul Sectorului social-filantropic 'Diaconia' al Arhiepiscopiei Iasilor.

Tot maine isi serbeaza hramul Manastirea Copou din Iasi. Programul liturgic dedicat cinstirii Sfintilor Atanasie si Chiril, arhiepiscopii Alexandriei, a inceput si aici asta seara, cu slujba Privegherii, si va continua maine cu Ceasurile, slujba Acatistului si Sfanta Liturghie, la care vor participa, ca in fiecare an, sute de credinciosi. “Rugaciunea care se face in ziua hramului este una deosebita. Sfintii Atanasie si Chiril au fost marturisitori ai dreptei credinte, in perioada lor aparand unele dintre cele mai mari erezii, pe care sfintii le-au combatut. Noi suntem datori aici, in Iasi, sa avem o lucrare de misiune si de propovaduire a dreptei credinte in forma lasata de Sfintii Parinti”, a spus stavrofora Maria Magdalena Vranceanu, stareta Manastirii Copou. (C. Ciofu)

Sursa: mmb.ro

.

18 Ianuarie 2011

Vizualizari: 459

Voteaza:

Sfintii Atanasie si Chiril serbati la Iasi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE