Sfintire de biserica in parohia bistriteana Budurleni

Biserica "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil" din localitatea bistriteana Budurleni a fost sfintita duminica, 13 noiembrie, de catre Preasfintitul Episcop-vicar Vasile Somesanul. Sluja de târnosire a locasului a inceput la ora 9.00, iar la ora 10.00 s.a oficiat slujba Sfintei Liturghii.

In cuvantul de invatatura, Preasfintitul Parinte Vasile Somesanul le-a vorbit credinciosilor prezenti despre rolul Bisericii si al marturisitorilor care si-au dat viata pentru pastrarea dreptei credinte stramosesti: „Multe manastiri, impreuna cu bisericile din parohii, au fost adevarate fortarete ale pastrarii si apararii credintei ortodoxe a neamului nostru. In fiecare an, din mila bunului Dumnezeu si din hotararea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, la chemarea vrednicului de pomenire Mitropolit Bartolomeu, ii cinstim pe Sfintii Marturisitori Nasaudeni: Atanasie Todoran, Vasile din Mocod, Grigorie din Zagra si Vasile din Telciu, care, atunci cand a fost nevoie, au iesit in fata poporului, de fata fiind inalti dregatori ai Imperiului Austro-Ungar din vremea aceea si au cerut cu hotarâre multe drepturi pentru neamul nostru, atunci oprimat, si pentru Biserica neamului nostru”.

La sfarsitul Sfintei Liturghi, preotul paroh Paul Marian si alte persoane din cadrul comunitatii locale au primit distinctii si diplome de apreciere pentru efortul depus la edificarea bisericii.

Istoricul locasului monument din Budurleni a inceput in urma cu peste 300 de ani, in 1705. In 2008, cu ajutorul credinciosilor si primind o finantare din partea Oficiului National al Monumentelor Istorice, s-au inceput lucrari de restaurare a locasului, grav afectat din cauza vechimii si a intemperiilor vremii.

Sursa: radiorenasterea.ro

 

14 Noiembrie 2011

Vizualizari: 266

Voteaza:

Sfintire de biserica in parohia bistriteana Budurleni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE