Sfintire de paraclis in parohia Rudina

Credinciosii parohiei mehedintene Rudina vor avea parte, pe 20 octombrie, in Duminica a XXIII-a dupa Rusalii, de o aleasa bucurie duhovniceasca, in mijlocul lor poposind ierarhul locului, Preasfintitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei.

Vizita pastorala a chiriarhului este prilejuita de sfintirea unui paraclis in localitate, unde se vor savarsi slujbe in duminici si sarbatori. Alaturi de Parintele Episcop va sluji un sobor de preoti si diaconi, dupa slujba de sfintire urmand a se oficia Sfanta Liturghie Arhiereasca.Ierarhul mehedintean va savarși o randuiala deosebita legata de sfintirea bisericii, la care credincioșii au ocazia sa participe de putine ori in viata. Vor fi insemnate in chipul crucii zidurile, peretii interiori, catapeteasma, picturile și alte obiecte necesare desfașurarii cultului divin. De asemnea, interiorul paraclisului va fi stropit cu apa de trandafir.

Raspunsurile liturgice vor fi date la strana de Grupul Psaltic “Sfantul Nicodim” de la Catedrala Episcopala din Drobeta Turnu Severin.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

17 Octombrie 2013

Vizualizari: 216

Voteaza:

Sfintire de paraclis in parohia Rudina 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE