Sfintire de paraclis in Parohia Sura Mare

Inalt Preasfintitul Laurentiu, Mitropolitul Ardealului a sfintit Paraclisul "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil" din Parohia Sura Mare II, Protopopiatul Sibiu, dupa care a oficiat Sfanta Liturghie si slujba punerii de temelie pentru biserica mare a parohiei amintite. Credinciosii din localitatea invecinata cu Sibiul au participat in numar mare la evenimentele din comunitate, prin care lacasul de cult provizoriu a fost inaugurat cu liturghia arhiereasca. Au participat autoritatile locale si primarul Nicolae Avram, care si-au adus contributia la construirea paraclisului si vor sprijini lucrarile de zidire a noii biserici din comuna.

In soborul slujitor s-au aflat protopopul de Sibiu, pr. Ioan Cosa, preotii din localitatea sibiana si alti slujitori ai sfintelor altare din imprejurimi. In cadrul Sfintei Liturghii, tanarul teolog Florin Tant a fost hirotonit diacon. Raspunsurie liturgice au fost date de grupul psaltic "Sfantul Andei Saguna" din Sibiu, condus de drd. Adrian Dobreanu.

Dragostea fata de semen
In cuvantul de invatatura, IPS Mitropolit Laurentiu i-a felicitat pe credinciosi pentru realizarile din cea de-a doua parohie a localitatii si i-a indemnat sa-l sprijine in continuare pe parintele paroh Florin Ioan Datcu la zidirea bisericii mari. Apoi, ierarhul a talcuit Evanghelia duminicala, a cananeencei.

“Mantuitorul, vazand atata credinta la aceasta femei a spus: <<O, femeie, mare este credinta ta! Fie tie cum voiesti>>. Si Evanghelistul Matei adauga: <<Si s-a tamaduit fiica ei din acel moment>>. Si noi suntem chemati la o marturisire sincera si smerita a credintei in Fiul lui Dumnezeu, rugandu-ne pentru altii. Exista in noi o preocupare pentru noi insine, benefica pana la un anumit nivel. Dar, cand atentia se indreapta numai spre noi, egoismul nu ne lasa sa vedem si imprejurul nostru. Biserica ne invata intotdeauna sa ne rugam pentru bunurile spirituale, vesnice, ne indeamna sa ne rugam si mai ales sa ne exprimam dragostea noastra fata de semenul nostru”, a spus Parintele Mitropolit.

La final, IPS Mitropolit Laurentiu a oferit acte de cinstire tuturor binefacatorilor parohiei Sura Mare II si celor care au sustinut material lucrarile de construire de la paraclisul provizoriu. Preotul paroh le-a multumit ierarhului si oaspetilor de la evenimentul parohiei, credinciosilor si autoritatilor pentru sprijinul oferit. Parintele Datcu i-a daruit IPS Mitropolit Laurentiu o icoana, ca un semn de recunostinta pentru vizita in parohia Sura Mare II. Parintele Datcu a fost hirotesit iconom stavrofor, iar ceilalti doi preoti din localitate au fost hirotesiti iconomi.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

18 Februarie 2013

Vizualizari: 329

Voteaza:

Sfintire de paraclis in Parohia Sura Mare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE