Sfintirea bisericii Centrului mitropolitan ortodox roman de la Limours

Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a savarsit astazi, 11 iulie, slujba de sfintire a bisericii cu hramurile Soborul Maicii Domnului, Acoperamantul Maicii Domnului si Sfantul Ilie Tesviteanul din localitatea franceza Limours. Locasul de cult apartine Centrului mitropolitan ortodox roman din aceasta localitate, situata langa Paris.

In cuvantul rostit la finalul sfintirii bisericii, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a vorbit despre chemarea la sfintenie, subliniind ca cea mai mare demnitate in Biserica este sfintenia. Trecerea prin altarul noii biserici sfintite a tuturor credinciosilor prezenti la slujba, arata tocmai ca vocatia prima si ultima a tuturor oamenilor este sfintirea vietii in comuniune cu Sfanta Treime.

Preafericirea Sa, insotit de o delegatie a Bisericii Ortodoxe Romane, efectueaza o vizita canonica in Mitropolia Ortodoxa Romana a Europei Occidentale si Meridionale in perioada 9-17 iulie.

Ieri, 10 iulie, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a avut o intalnire cu Episcopii Ortodocsi din Franta. De asemenea, Preafericirea Sa a avut o intrevedere si cu Arhiepiscopul Catolic al Parisului, cardinalul Andre Vingt-Trois. Tot ieri, Preafericirea Sa a facut si o vizita oficiala la ambasada Romaniei in Franta.

Maine, cu prilejul vizitei pe care o efectueaza in Franta, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va resfinti Altarul Catedralei Mitropolitane ,,Sfintii Arhangheli Mihail, Gavriil si Rafail” din Paris si va savarsi Sfanta Liturghie.

Sursa: basilica.ro

11 Iulie 2009

Vizualizari: 433

Voteaza:

Sfintirea bisericii Centrului mitropolitan ortodox roman de la Limours 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE