Sfintirea Bisericii Sfanta Vineri - Drumul Taberei

 

In data de 11 noiembrie a.c., incepand cu ora 8.00, va fi oficiata de catre Prea Fericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, slujba de sfintire a Bisericii Sfanta Vineri din cartierul Drumul Taberei din Bucuresti. Noul lacas de cult  este inchinat Sfintei Cuvioase Parascheva si Sfantului Antim Ivireanul.

Biserica este construita dupa modelul Sfintei Sofia din Constantinopol si, prin dimensiuni si arhitectura, va fi una de referinta nu numai pentru Bucuresti, ci si pentru intreaga tara.

 

La aceasta slujba sunt asteptati, pe langa numerosi credinciosi din Capitala, foarte multi pelerini din toata tara, care doresc sa ia parte la acest moment deosebit din viata Bisericii.

 

Parohia Sfanta Vineri-Drumul Taberei a luat fiinta prin hotararea Consiliului Eparhial in toamna anului 1998, in urma construirii unei biserici din lemn care a fost ridicata in numai trei saptamani, mai precis intre 25 iunie - 18 iulie 1998. Biserica din lemn a fost adusa special pentru credinciosii din acest cartier in anul 1998, tocmai din Bucovina.  Intrucat acest lacas s-a dovedit neincapator pentru cei peste 1.000 de credinciosi din diverse cartiere ale Bucurestiului, care participa in mod regulat la Sfintele slujbe savarsite aici, s-a luat hotararea de a se construi o biserica din zid, de dimensiuni mari, absolut necesara unui cartier ca Drumul Taberei.

 

In ziua de 29 septembrie 2002, vrednicul de pomenire Patriarh Teoctist a savarsit slujba de punere a pietrei de temelie, ingropand si caramizi din fosta biserica Sfanta Vineri, din apropierea Pietei Unirii, demolata abuziv in 1987, transferand astfel, in mod simbolic, duhul acestei biserici in noul lacas.

 

Cei care care trec pragul Bisericii Sfanta Vineri pot saruta o mantie care a invesmantat moastele Sfintei Parascheva de la Iasi in anul jubiliar 2000, o particica din moastele Sfantului Teodor Stratilat, o particica din moastele Sfantului Pantelimon, precum si parti din vesmantul si din barba Sfantului Ioan Iacob Hozevitul.
Raluca Tanaseanu

 

.

10 Noiembrie 2007

Vizualizari: 1787

Voteaza:

Sfintirea Bisericii Sfanta Vineri - Drumul Taberei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE