Sfintirea noii capele din cartierul clujean Europa

Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului si Mitropolit al Clujului, Maramuresului si Salajului a sfinti joi seara capela noii parohii „Sfantul Ioan Botezatorul” din cartierul clujean Europa.

Slujba a fi oficiata de Parintele Mitropolit de la ora 18 in sobor de 18 preoti si diaconi din care au facut parte consilieri eparhiali, decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca, Pr. Vasile Stanciu, Pr.

Prof. Univ. Dr. Stelian Tofana si pr. protopop Gheorghe Braica. La finalul slujbei Inaltpreasfintitul Parinte Andrei a sfintit Sfantul Antimis pe care se va oficia Sfanta Liturghie.

In cadrul cuvantului de invatatura Inaltpreasfintia Sa a evidentiat importanta sfintirii unei noi biserici in viata comunitatii, care este un nou izvor de har: “Ne spune Scriptura in capitolul 28 al Facerii in versetul 18 ca Iacob inspirat de Dumnezeu da o definitie a bisericii ca locas de inchinaciune: Cat de infricosator este locul acesta, aceasta nu este alta decat Casa lui Dumnezeu si Poarta Cerului. Neamul nostru a avut mare evlavie fata de Sfanta Biserica ca si locas de inchinaciune, de aceea nu a existat obste crestineasca care sa nu doreasca sa isi ridice o biserica. Lucrul acesta se intampla si cu cartierul Europa. E un nou izvor de har pentru acest cartier din orasul Cluj. Sa dea Dumnezeu ca multe rugaciuni sa se implineasca aici si sa va fie binecuvantata viata si sa aveti multe realizari atat spirituale, cat si materiale”.

Parintele Paroh Cosmin Vele a multumit la final tuturor celor care au contribuit la amenajarea capelei. Tot in semn de apreciere fata de cei ce s-au implicat in aceasta lucrare Parintele Mitropolit a oferit o diploma de aleasa cinstire domnului Cristian Tivadar, cel care a pus la dispozitie spatiul in care s-a amenajat capela.

Parohia "Sfantul Ioan Botezatorul” a fost infiintata la 1 octombrie 2013, iar de la 1 noiembrie a fost numit preot paroh Pr. Cosmin Vele redactor la Radio Renasterea. Pana acum s-a reusit amenajarea in zona a unei capele unde se vor savarsi sfintele slujbe, pana la ridicarea demisolului noii bisericii. Lucrarile de zidire a noului locas de cult vor demara in cel mai scurt timp, avand in vedere ca se doreste ca pana la sfarsitul anului sa se ridice demisolul locasului de cult, a declarat pentru Radio Renasterea Parintele Cosmin Vele.

Sursa: radiorenastrea.ro

.
Pe aceeaşi temă

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 257

Voteaza:

Sfintirea noii capele din cartierul clujean Europa 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

sfintirea bisericii

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE