Sfintirea Paraclisului Manastirii Suzana

Paraclisul cu hramurile "Acoperamantul Maicii Domnului" si "Sfanta Mucenita Filofteia" al Manastirii prahovene Suzana a fost ieri, 6 decembrie, resfintit, informeaza TRINITAS TV. Totodata, asezamantul monahal si-a sarbatorit si hramul principal, Sfantul Ierarh Nicolae. Slujba de tarnosire si Sfanta Liturghie au fost oficiate de Preasfintitul Parinte Ciprian Campineanul, Episcop-vicar patriarhal. Preasfintia Sa a binecuvantat si inaugurat si muzeul manastirii.

“Asa cum suntem bucurosi cand se sfinteste o Biserica construita din temelii tot asa traim bucuria si la resfintirea unei Biserici pentru ca acolo este prezent Dumnezeu in chip plenar si sfintii Sai si acolo se revarsa Harul Sfantului Duh cand se sfinteste si se unge cu Sfantul si Marele Mir”, a spus Preasfintia Sa.

Situata intr-o zona pitoreasca a Vaii Teleajenului, Manastirea Suzana este una dintre cele mai frumoase asezaminte monastice ale Arhiepiscopiei Bucurestilor.

La final, Preasfintitul Parinte Episcop-vicar patriarhal Ciprian Campineanul, le-a oferit maicii starete si fostei starete diplome de vrednicie din partea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, iar restauratorului paraclisului Ordinul „Cruce Sfantului Andrei” pentru mireni.

Paraclisul Manastirii Suzana a fost ridicat in anul 1911.

Sursa: basilica.ro
 

07 Decembrie 2010

Vizualizari: 627

Voteaza:

Sfintirea Paraclisului Manastirii Suzana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE