Sfintirea Pietrei de Temelie a bisericii de la Chivasso

Marti, 01 mai 2012, a avut loc sfintirea Pietrei de Temelie a primei biserici ortodoxe romane din Piemonte, la Parohia “Sfantul Cuvios Gheorghe de la Cernica”, pastorita de Parintele Nicolae Vasilescu.

La acest moment solemn, precedat de Sfanta Liturghie, a participat Preasfintitul Parinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei, avand ca oaspete de seama pe Inaltpreasfintitul Arhiepiscop IOAN al Covasnei si Harghitei care a adus spre inchinare, din incredintarea Preafericitului Parinte Patriarh DANIEL, moaste ale Sfantului Cuvios Gheorghe de la Cernica.In fruntea delegatiei de la Manastirea Cernica s-a aflat Preacuviosul Parinte Staret MAXIM, insotit de alti parinti. Acesta a daruit parohiei de la Chivasso un vesmant cu care au fost imbracate moastele Sfantului Cuvios Gheorghe.

Au fost prezenti reprezentanti ai autoritatilor civile si religioase din orasul Chivasso, al caror aport generos la achizitionarea terenului si a aprobarilor pentru edificarea locului de cult, a fost si este de importanta fundamentala.

Sursa: episcopia-italiei.it

.

03 Mai 2012

Vizualizari: 257

Voteaza:

Sfintirea Pietrei de Temelie a bisericii de la Chivasso 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE