Sfintirea Spitalului de Nefrologie din Bucuresti

Spitalul Clinic de Nefrologie ”Dr. Carol Davila” a fost sfintit vineri, 21 septembrie 2012. Slujba a fost oficiata de Preasfintitul Parinte Varlaam Ploiesteanul, Episcop-vicar patriarhal, care a adresat un mesaj de binecuvantare pentru participanti din partea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, informeaza TRINITAS TV.

'Sunt delegatul Preafericitului Parinte Patriarh Daniel sa transmit domnului manager, medicilor si intregului personal, un cuvant cald de felicitare pentru aceasta minunata realizare, un cuvant de apreciere pentru munca deosebita pusa in slujba oamenilor care sunt incercati de suferinta, de boala si tristete, precum si un cuvant de binecuvantare. Am fost impresionat de cuvintele pline de spiritualitate rostite de domnul manager si de faptul ca a subliniat rolul important al momentului sfintirii. Orice lucrare a noastra este cu adevarat nedeplina daca nu primeste binecuvantarea si harul lui Dumnezeu', a spus Preasfintitul Parinte Varlaam Ploiesteanul.

La final, Preasfintitul Parinte Episcop-vicar patriarhal Varlaam Ploiesteanul a oferit o icoana cu Maica Domnului, conducerii spitalului. Unitatea sanitara a primit, de asemenea, o icoana si din partea staretului Manastirii Putna.

'Dorim din toata inima ca aceste scurte rugaciuni pe care le-am rostit acum si prin stropirea cu apa sfintita si cu acest untdelemn sfintit a noii cladiri si a celei care a fost consolidata, Dumnezeu sa reverse mult har, multa intelepciune, multa putere de munca si multa inspiratie peste medicii si peste intreg personalul medical al acestui spital, care fac dovada unei iubiri de oameni cu totul coplesitoare, ingrijind in conditiile destul de dificile ale zilelor noastre o multime de bolnavi. Dorim ca aceasta rugaciune sa fie si o mangaiere pentru cei care se trateaza in spitalul acesta si pentru cei care au legaturi cu acest asezamant de ocrotire a sanatatii. In Biserica noastra, evenimentele acestea, din anul in care ne aflam, au o semnificatie deosebita. Biserica noastra a proclamat anul 2012 ca Anul omagial al Sfantului Maslu si al ingrijirii bolnavilor, tocmai din aceasta necesitate de a reflecta mai mult la valoarea vietii si a sanatatii ca daruri primite de la Dumnezeu si modul in care gestionandu-ne viata putem sa ne conservam viata si sanatatea in bune conditii', a mai spus Preasfintitul Parinte Episcop Varlaam Ploiesteanul.

Ceremonia vine in urma finalizarii lucrarilor de reabilitare si modernizare a spitalului, care au durat aproximativ patru ani.

La ceremonie au participat sponsori si sustinatori ai spitalului, personalitati din lumea medicala si culturala, reprezentanti ai Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti, manageri de spitale si autoritati.

Sursa: basilica.ro
 

22 Septembrie 2012

Vizualizari: 292

Voteaza:

Sfintirea Spitalului de Nefrologie din Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

sfintire spital

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE