Simpozion international la Alba Iulia

In perioada 4 - 6 mai 2012 la Alba Iulia se vor desfasura lucrarile Simpozionul teologic international cu tema „Conditia umana intre suferinta si iubirea lui Dumnezeu. Terapia bolii si ingrijirile paliative”.

Este cea de-a XI-a editie a acestei manifestari academice patronate de Facultatea de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia, la care vor participa si vor sustine referate personalitati ale lumii teologice din tara si strainatate.

Simpozionul se va desfasura in Aula „Dumitru Staniloae” a Facultatii de Teologie din Alba Iulia si va cuprinde sesiuni de referate, si va fi lansat volumul simpozionului cu acelasi titlu.

Prima editie a acestui simpozion international a avut loc in anul 2002, cu tema: „Violenta „in numele lui Dumnezeu” – un raspuns crestin”, iar de atunci in fiecare an s-a organizat aceasta manifestare academica si in acelasi timp s-au tiparit si volumele cuprinzand referatele sustinute de participanti. Temele celorlalte simpozioane au fost: „Biserica in era globalizarii” (2003), „Spiritualitate si consumism in Europa unita” (2004), „Omul de cultura in fata descrestinarii” (2005) „Identitate crestina si dialog, in noul context european” (2006) „Cosmosul, intre frumos si apocaliptic – un recurs etic asupra ecologiei” (2007) „Sensul vietii, al suferintei si al mortii, in mileniul III” (2008) „Libertate si responsabilitate. Initiative si limite in dialogul religios” (2009) si „Invazia non-valorilor intr-o lume multimedia. Criza spirituala si discreditarea sacrului” „Familie, Filantropie si Etica sociala – Parteneriatul Stat-Biserica in Asistenta Sociala” (2011).

Alaturi de oaspeti din strainatate vor si prezenti in aceste zile la Alba Iulia si nume importante ale teologiei romanesti.

Simpozionul va debuta vineri, 4 mai, cu slujba Te Deum oficiata in Capela Facultatii de Teologie, care va fi urmata apoi de un cuvant de deschidere al IPS Parinte Arhiepiscop Irineu, iar de la ora 11.00 vor incepe sesiunile de lucru propriu-zise.

Comunicarile prezentate in cadrul simpozionului vor fi clasificate in trei categorii: 1) Revista “Christian Bioetics” (ISI) isi rezerva dreptul de a selecta o parte dintre studiile prezentate in cadrul lucrarilor simpozionului pentru a le publica intr-un numar special; 2.) O a doua categorie de studii vor fi selectate pentru a fi publicate in Revista “Altarul Reintregirii” (B+), 3.) iar a treia categorie vor fi publicate in volumul colectiv al conferintei.

Partenerii de anul acesta ai simpozionului sunt:
- Arhiepiscopia Alba Iulia;
- „Christian Bioetics” (Oxford Journal);
- Asociatia „Filantropia Ortodoxa” – Alba Iulia;
- Consiliul Judetean Alba

Sursa: Radio Reintregirea
 

.
Pe aceeaşi temă

02 Mai 2012

Vizualizari: 733

Voteaza:

Simpozion international la Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE