Simpozion International pe teme biblice la Cluj Napoca

Evenimentul se desfasoara in perioada 9-10 noiembrie la Cluj-Napoca si este organizat de Centrul de Studii Biblice din cadrul Universitatii Babes-Bolyai.

Deschiderea oficiala a reuniunii stiintifice are loc vineri, 9 noiembrie, de la ora 9 in Aula Magna a Universitatii Babes-Bolyai. Participantii care prezinta lucrari proprii in cadrul Simpozionului sunt teologi si profesori universitari atat din tara cat si din strainatate. Acestia au ca tema de dezbatere si analiza pe parcursul celor doua zile textele mesianice si hristologice ale Vechiului Testament si receptarea lor in Noul Testament si in literatura patristica.

Amanunte a oferit pr.

prof. univ. dr. Stelian Tofana de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj Napoca: „Vor fi analizate texte mesianice, cu conotatie mesianica si hristologica din Vechiul Testament si modul in care acestea sunt reflectate in paginile Noului Testament, precum si in literatura patristica. Aceasta tema va fi analizata pe spatiul a mai multor referate sustinute de teologi si biblisti renumiti din tara si din strainatate. Intre acestia as putea sa numesc pe profesorul Urs von Arx de la Facultatea de Teologie Catolica din Berna, apoi pe profesorul Joseph Verheyden de la Universitatea Catolica din Louvain, Belgia, profesorul Ulrich Luz de la Universitatea din Berna, iar din tara pe profesorul Olah Zoltan de la Institutul Catolic Teologic din Alba Iulia, profesorul Hans Klein de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, parintele profesor Petre Semen de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Iasi… Nu in ultimul rand as dori sa-l amintesc pe profesorul de Noul Testament din Regensburg, Tobias Nicklas. Acestia vor fi conferentiarii care vor analiza in referatele lor aceasta tema de mare importanta pentru teologia biblica mondiala”.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

09 Noiembrie 2012

Vizualizari: 290

Voteaza:

Simpozion International pe teme biblice la Cluj Napoca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE