Simpozion international, la Tismana

Manastirea Tismana gazduieste in aceasta perioada (10-12 iunie) lucrarile simpozionului international cu tema „Sfantul Constantin Brancoveanu. Paradigma crestina a unei Europe unite”.

Activitatea a fost deschisa miercuri, 11 iunie, prin cuvantul de binecuvantare al Inaltpreasfintiului Parinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei. In acest context, profesori de teologie, istorici si cercetatori din tara si de peste hotare, dezbatut probleme legate de viata si activitatea Sfantului Constantin Brancoveanu. Participa reprezentanti de mai multe foruri universitate internationale, precum:

Universitatea din Trento, Italia; Universitatea de Stat din Republica Moldova; Universitatea “St. Kliment Ohridski” din Sofia, Bulgaria, Facultatea de Teologie Ortodoxa; Universitatea Bucuresti, Facultatea de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul”; Universitatea „Ovidius” din Constanta, Facultatea de Teologie Ortodoxa; Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, Facultatea de Teologie Ortodoxa „I.V. Felea”; Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Teologie Ortodoxa; Universitatea din Craiova, Facultatea de Teologie Ortodoxa; Biblioteca Judeteana „Alexandru si Aristia Aman” din Craiova; Muzeul judetean „Alexandru Stefulescu” din Targu-Jiu; Muzeul Olteniei din Craiova.

Lucrarile simpozionului se vor incheia in jurul zilei de joi, 12 iunie.

Diac. Ionita Apostolache

.
Pe aceeaşi temă

11 Iunie 2014

Vizualizari: 208

Voteaza:

Simpozion international, la Tismana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE