Simpozion la Manastirea Antim

Mănăstirea Antim în colaborare cu Biblioteca Sfântului Sinod organizează astăzi Simpozionul „Martirii Rugului Aprins de la Mănăstirea Antim”.

Evenimentul se încadrează în manifestările prilejuite de Anul mărturisitorilor Ortodoxiei în timpul comunismului și are loc chiar în ziua de pomenire a părintelui ieroschimonah Daniil Sandu Tudor, anul acesta împlinindu-se 55 de ani de la moartea sa martirică în temnița de la Aiud.

Manifestările vor debuta la ora 10:00, când, după săvârșirea Sfintei Liturghii, va fi oficiată o slujbă de Parastas în biserica mare a Mănăstirii Antim.

De la ora 11:00 vor începe propriu-zis lucrările simpozionului în Sala „Conon Mitropolitul” din Palatul Bibliotecii Sfântului Sinod. Invitați din București și din țară vor susține referate în care se vor evoca personalitățile marcante din cadrul mișcării, precum și diferite aspecte privind atmosfera spirituală din vremea aceea, precum și moștenirea duhovnicească lăsată de membrii Rugului Aprins.

La eveniment sunt așteptați cei interesați de istoricul și ethosul acestei mișcări cultu­ral-duhov­nicești, un strălucit capitol din istoria Mănăstirii Antim și a spiritualității ortodoxe românești.

Pe aceeaşi temă

17 Noiembrie 2017

Vizualizari: 581

Voteaza:

Simpozion la Manastirea Antim 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE