Simpozion National la Manastirea Tismana

La Manastirea gorjeana Tismana din judetul Gorj au inceput, ieri, 17 septembrie, lucrarile simpozionului national dedicat aniversarii a 1700 de ani de la publicarea Edictului de la Mediolam, din anul 313, care acorda libertate Bisericii Crestine. Intrunirea este organizata de Comisia Romana de Istorie si Studiu al Crestinismului, cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel si sprijinul Inaltpreasfintitului Parinte Irineu, Mitropolitul Olteniei.

 

Simpozionul se desfasoara pe durata a trei zile, 17 - 19 septembrie, si reuneste istorici, cercetatori si teologi de renume din tara. Pe parcursul celor trei zile ale evenimentului se vor dezbate teme legate de evolutia crestinismului in timpul Sfantului Imparat Constantin cel Mare si a influentei acestuia in teritoriile de la nord si sud de Dunare, iar in ultima zi, participantii vor vizita cetatea antica Sucidava.

Comisia Romana de Istorie si Studiu al Crestinismului va organiza mai multe sesiuni de lucru si simpozioane in Mitropolia Olteniei, datorita faptului ca activitatea Imparatului Constantin cel Mare este mai bine reliefata in aceasta zona a tarii, unde exista dovezi arheologice importante, precum podul peste Dunare inaugurat in 328, cetatea Sucidava - Celei, noua bazilica paleocrestina descoperita langa Drobeta Turnu Severin.
 
 Sursa: basilica.ro

.

18 Septembrie 2012

Vizualizari: 264

Voteaza:

Simpozion National la Manastirea Tismana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE