Sinaxa preotilor Protopopiatului Moinesti

La Biserica "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" din Moinesti a avut loc ieri intalnirea preotilor Protopopiatului Moinesti cu Preasfintitul Ioachim Bacauanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului.

Preasfintia Sa i-a impartasit cu Trupul si Sangele Mantuitorului Hristos pe cei aproape 100 de slujitori ai sfintelor altare si le-a adresat un cuvant de binecuvantare. La Sfanta Liturghie au participat numerosi credinciosi, oficialitati locale si judetene. In cadrul slujbei a fost pomenit patriarhul Teoctist, cu prilejul implinirii a 98 de ani de la nasterea Preafericirii Sale, dar si parintele Dumitru Staniloae, de la a carui trecere la cele vesnice se implinesc anul acesta doua decenii.

Dupa cum ne-a relatat pr. Costel Mares, protopop al Protopopiatului Moinesti, in timpul slujbei s-au inaltat rugaciuni si pentru robul lui Dumnezeu Neculai Giosanu, tatal Preasfintitului Ioachim Bacauanul, care a trecut la cele vesnice pe 21 ianuarie 2013.

"In cuvantul de invatatura adresat cu acest prilej, PS Ioachim Bacauanul a evocat personalitatea marcanta a parintelui profesor Dumitru Staniloae. Preasfintia Sa a vorbit despre importanta parintelui Staniloae in teologia romaneasca, amintind de cuvantul marelui teolog care definea Sfanta Liturghie ca fiind raspunsul afirmativ la intrebarea: "Moartea poate fi invinsa?". De asemenea, PS Ioachim Bacauanul a spus, citandu-l pe parintele Staniloae, ca "Liturghia ne vorbeste pe tot parcursul ei despre Inviere, oferind arvuna Invierii care este Sfanta Impartasanie". Ierarhul nostru i-a felicitat apoi pe parintii Protopopitului Moinesti pentru activitatea desfasurata anul trecut in ogorul Domnului. Desi anul trecut nu a fost deloc usor din punct de vedere economic s-au realizat lucruri frumoase in multe din parohiile protoieriei noastre", a relatat pr. protopop Costel Mares.

In continuare, Preasfintitul Ioachim Bacauanul a indemnat preotii si credinciosii prezenti la impreuna lucrare, fiind constienti de misiunea la care i-a chemat Domnul Hristos, aceea de a fi luminatori intr-o lume din ce in ce mai superficiala. Parintele protopop Costel Mares a multumit Episcopului-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului pentru ca a fost prezent in mijlocul preotilor Protopopiatului Moinesti.

"Pomenirea parintelui Dumitru Staniloae in cadrul Sfintei Liturghii a avut loc in contextului Anului comemorativ al parintelui Dumitru Staniloae. Una din definitiile cele mai frumoase pe care a dat-o cineva virtutii crestine - dragostea apartine parintelui Dumitru Staniloae. Prezenta Preasfintitului Ioachim Bacauanul a fost expresia dragostei parintesti pe care o poarta fata de preotii si credinciosii protopopiatului nostru", a spus pr. protopop Costel Mares, care a multumit preotilor Protopopiatului Moinesti pentru implicarea in derularea sinaxei.

"Prezenta autoritatilor locale la acest eveniment deosebit este o certitudine ca visul nostru de a finaliza lucrarile de la sediul Protopopiatului Moinesti va deveni realitate", a adaugat pr. protopop Costel Mares.

Sursa: epr.ro

08 Februarie 2013

Vizualizari: 304

Voteaza:

Sinaxa preotilor Protopopiatului Moinesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE