Sinaxa staretilor din Episcopia Sloboziei si Calarasilor

Marti, 22 noiembrie 2011, ora 10.00, Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu s-a intalnit cu staretii, egumenii și staretele din Episcopia Sloboziei și Calarașilor la Centrul Eparhial. Aceasta intalnire este, care poarta denumirea de sinaxa, este organizata de exarhul manastirilor și schiturilor, arhimandritul Rafail Mit, cu binecuvantarea Chiriarhului.

Preasfintia Sa a deschis sedinta cu un cuvant de invatatura despre familia creștina ca temelie a Bisericii, agresata atat de mult si despre viata monahala. Un alt subiect foarte important a fost modul prin care se savarseste Taina Sfantului Botez, traditie milenara contestata de cei necunoscatori.S-a amintit de necesitatea pregatirii teologice a cinului monahal, care trebuie sa se intareasca pentru misiunea importanta si plina de incercari din viata monahala, conlucrarea dintre manastirile Eparhiei si cunoasterea regulamentului vietii monahale.

Preacuviosul parinte protosinghel Gherasim, staretul Manastirii Radu Negru, a tratat o tema deosebita „Casatoria crestina si monahismul”, bazata pe Sfanta Scriptura si Sfintii Parinti.

Incepand cu preacuviosul parinte arhimandrit Rafail Mit, exarhul manastirilor si staretul Manastirii „Sfintii Voievozi” din Slobozia, toti staretii si staretele din Eparhie au luat cuvantul si au prezentat realizarile din ultimul an si proiectele de viitor de la obstea pe care o conduc.

In cadrul Sinaxei staretilor si staretelor din Episcopia Sloboziei și Calarașilor, prezidate de catre Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu, s-a analizat si evaluat starea actuala a monahismului, cu plusurile si minusurile sale și cunoasterea realitatilor atat duhovnicesti si administrative ale manastirilor.

Sursa: sf-esc.ro
 

.

24 Noiembrie 2011

Vizualizari: 291

Voteaza:

Sinaxa staretilor din Episcopia Sloboziei si Calarasilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE