Sinaxa staretilor si staretelor din Episcopia Salajului

Joi, 3 aprilie 2014, sub presedintia Preasfintitului Parinte Petroniu, a avut loc la Centrul Eparhial al Episcopiei Salajului, sinaxa staretilor si staretelor din Eparhie.

La aceasta sinaxa au participat staretii si staretele celor sapte asezaminte monahale din judetul Salaj. Intrucat aceasta a fost prima sinaxa desfasurata in noua cladire a sediulului Centrului Eparhial, Preasfintitul Parinte Petroniu le-a urat bun venit Preacuviosilor Parinti stareti si Preacuvioaselor Maici starete. De asemenea, Preasfintia Sa a multumit tuturor manastirilor si schiturilor din Eparhie pentru ajutorul acordat pe tot parcursul lucrarilor de ridicare si finalizare a sediului Centrului Eparhial.

Cu aceasta ocazie Preasfintitul Parinte Petroniu a adus la cunostinta celor prezenti hotararea Sinodului Mitropolitan al Clujului, Maramuresului si Salajului de infiintare a Manastirii Tuturor Sfintilor din Municipiul Zalau.

Aceasta manastire, al 8-lea asezamant monahal din Eparhie, s-a nascut din initiativa si cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Petroniu, fiind considerata o necesitate misionar-pastorala a Eparhiei si mai cu seama a credinciosilor din urbea de la poalele Mesesului.

In continuare, parintii stareti si maicile starete au prezentat referate cuprinzand activitatea manastirilor pe care le conduc si s-au discutat probleme de ordin administrativ, gospodaresc si duhovnicesc ivite in cadrul obstilor monahale.

In Episcopia Salajului functioneaza in prezent 7 manastiri si schituri, dintre care patru manastiri de monahi (Stramba, Voivodeni, Balan si Bobota), doua manastiri de maici (Bic si Rus) si un schit de maici (Marca). In toate aceste asezaminte monahale vietuiesc, dupa randuiala Sfintei Biserici si in conformitate cu randuielile monahale, 33 de calugari si calugarite, care se ostenesc, dupa putere, sa slujeasca lui Dumnezeu si oamenilor.

Autor: Arhid. Adrian Onica
Sursa: radiorenasterea.ro

.

05 Aprilie 2014

Vizualizari: 608

Voteaza:

Sinaxa staretilor si staretelor din Episcopia Salajului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE