Sinaxa staretilor si staretelor manastirilor din Episcopia Giurgiului

Joi, 2 iunie, dupa savarsirea Sfintei Liturghii, a avut loc Sinaxa staretilor si staretelor manastirilor din cuprinsul Episcopiei Giurgiului care a fost prezidata de catre Intaistatorul eparhiei noastre. Lucrarile propriu-zise ale sinaxei s-au desfasurat in biserica cea noua a Manastirii Delta Neajlovului, prilej cu care parintele Protos. Mihail Muscariu, exarhul manastirilor din cuprinsul eparhiei noastre, a prezentat cateva instructiuni cu privire la ordinea si disciplina din manastiri si schituri. De asemenea, au fost sustinute referate ce au avut ca tema Taina Sfantului Botez, in cadrul carora s-a insistat asupra izvoarelor mai importante din perioada patristica, cu referire la Sfanta Taina a Botezului, si cum a fost interpretata de catre Sfintii Parinti. Totodata, a fost subliniat faptul ca Botezul este taina prin care omul renaste pentru viata spirituala, adica devine membru al Bisericii lui Hristos.

El reface sau restaureaza in fiinta credinciosului chipul lui Dumnezeu, care a fost alterat prin caderea in pacat, fiind o anticipare a creatiei eshatologice.

Tot in cadrul lucrarilor, au fost abordate si probleme curente ale activitatii pastoral-misionare si administrativ-gospodaresti cu care se confrunta asezamintele monahale din cuprinsul Episcopiei Giurgiului. De asemenea, au fost luate in discutie subiecte cu privire la disciplina monahala, stadiul lucrarilor desfasurate la locasurile de cult, precum si aspecte privind situatia personalului clerical si neclerical din manastirile si schiturile din cuprinsul Episcopiei Giurgiului.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro
 

.

03 Iunie 2011

Vizualizari: 370

Voteaza:

Sinaxa staretilor si staretelor manastirilor din Episcopia Giurgiului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE