Sinod reunit al mitropoliilor din Transilvania

Ierarhii din cadrul Sinoadelor Mitropolitane ale Clujului si Ardealului, cu sediul la Sibiu, participa astazi, la manastirea Ramet, la o sedinta de lucru comuna, in cadrul careia vor fi stabilite datele reluarii dialogului dintre Bisericile Ortodoxa si Greco-Catolica.

"Patriarhia Bisericii Ortodoxe Romane si-a exprimat printr-o scrisoare hotararea de a fi reluat dialogul cu cultul greco-catolic, astfel ca in sedinta comuna a celor doua Sinoade Mitropolitane acesta va fi punctul principal de discutii. Hotararea respectiva vizeaza intreg cuprinsul Patriarhiei, dar sigur ca in Ardeal aceasta problema este mai stringenta", a precizat preotul Bogdan Ivanov, secretarul de cabinet al mitropolitului Clujului, IPS Andrei Andreicut.

Dialogul intre cele doua confesiuni se va purta la nivel de ierarhi, el fiind intrerupt in urma cu cativa ani, dupa ce Biserica Greco-Catolica a decis sa mentina actiunea in instanta cu privire la retrocedarea unor lacasuri de cult, conform reprezentantului Arhiepiscopiei clujene. De precizat ca sedinta comuna a Sinodului Mitropolitan al Ardealului si a Sinodului Mitropolitan al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului este prima de acest fel de la instalarea ca mitropolit a Inaltpreasfintitului Andrei Andreicut.

In cadrul sedintei de astazi se va discuta si reeditarea unei carti-document care prezinta un istoric al dialogului ortodox-greco-catolic, editata acum cativa ani la Cluj. La sedinta reunita a celor doua sinoade vor participa toti ierarhii de pe cuprinsul celor doua mitropolii.

Sursa: Radio Reintregirea
 

.

04 Iulie 2011

Vizualizari: 261

Voteaza:

Sinod reunit al mitropoliilor din Transilvania 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE