Sinodul mitropolitan al MMB s-a reunit la Iasi

La Resedinta mitropolitana din Iasi s-a intrunit ieri, 2 martie 2011, Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei (MMB). Intrunirea a fost prezidata de Inalt Preasfintitul Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Au mai participat IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, PS Corneliu, Episcopul Husilor, PS Calinic Botosaneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iasilor, si PS Ioachim Bacauanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului.

La intrunire s-a abordat problema apararii si marturisirii credintei ortodoxe in contextul presiunii la care sunt supusi crestinii din parohii din partea diferitelor grupari religioase eterodoxe. Pornind de la hotararile Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) pe aceasta tema, ierarhii Sinodului mitropolitan au decis ca aceste masuri sa fie implementate in MMB in conformitate cu cerintele specifice zonei.

A fost aprobata infiintarea Manastirii „Inaltarea Sfintei Cruci“ in localitatea Baluseni, sat Zaicesti, judetul Botosani, ca asezare monahala de maici. S-a aprobat, de asemenea, transformarea Manastirii „Sfanta Treime“ Tanacu, judetul Vaslui, in Schitul „Sfanta Treime“ Tanacu, ca asezare monahala de calugari, care va functiona in subordinea Manastirii Bujoreni din judetul Vaslui. A fost abordata si problema indepartarii rubricii cu prenumele parintilor din actele de identitate, inaintandu-se catre Sfantul Sinod al BOR un demers in vederea unei interventii la autoritatile statului pentru reglementarea acestei situatii. S-a acordat iertarea pentru pedeapsa depunerii din treapta, sub rezerva respectarii anumitor conditii, a preotului Sorin Pistol de la parohia Betesti, Protopopiatul Roznov, care, dupa ce si-a refacut caminul familial, a solicitat Sinodului mitropolitan analizarea cazului sau. (C. Ciofu)

Sursa: mmb.ro

.

03 Martie 2011

Vizualizari: 1077

Voteaza:

Sinodul mitropolitan al MMB s-a reunit la Iasi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE