Slujba arhiereasca in cinstea Sfantului Mare Mucenic Mercurie

Catedrala Arhiepiscopala 'Sfantul Ierarh Nicolae' din Ramnicu Valcea a fost inzestrata cu numeroase daruri folositoare cresterii duhovnicesti, printre care si darul pastrarii spre inchinare si cinstire a unor parti din moastele Sfintilor Mucenici Mercurie, Carp si Teodor Stratilat, a Sfantului Ierarh Calinic de la Cernica si a altor sfinti mucenici ai Bisericii Ortodoxe.

Ajutorul si milostivirea primita din partea sfintilor ocrotitori, i-au asezat in evlavia ierarhilor, preotilor si credinciosilor din Arhiepiscopia Ramnicului dar si a pelerinilor care se inchina la racla cu sfintele lor moaste.

Episcopul Partenie al Ramnicului Noul Severin (1764-1771) avand mare evlavie fata de Sfantul Mare Mucenic Mercurie a hotarat aducerea moastelor sfantului de la biserica Sfantul Gheorghe din Ocnele Mari la Scaunul vladicesc de la Ramnic.

In ziua de praznuire a Sfantului Mare Mucenic Mercurie, 25 noiembrie, in Catedrala Arhiepiscopala „Sfantul Ierarh Nicolae” va fi savarsita Sfanta Liturghie Arhiereasca de catre Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi pentru sarbatorirea si cinstirea sfantului, pentru a da slava Preamilostivului Dumnezeu pentru toate binefacerile revarsate asupra noastra cu mijlocirea sfintilor. In ajunul sarbatorii, joi, 24 noiembrie, de la orele 16:00 se va oficia slujba Vecerniei cu Litie.

Sursa: arhiram.ro
 

.

23 Noiembrie 2011

Vizualizari: 155

Voteaza:

Slujba arhiereasca in cinstea Sfantului Mare Mucenic Mercurie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE