Slujba arhiereasca la Manastirea Mraconia

In Duminica Lasatului sec de branza, sau a Izgonirii lui Adam din Rai, Manastirea Mraconia va primi vizita Preasfintitului Nicodim.

Chiriarhul locului va savarsi Sfanta Liturghie arhiereasca, impreuna cu un sobor de ierei si diaconi si va binecuvanta obstea sfantului asezamant monahal.

Sfanta Manastire se afla pe soseaua Orsova-Moldova-Noua, in Valea Mracunei din apropierea comunei Ogradena Veche, acolo unde este situata o veche manastire, numita "Mracuna". Vechiul lacas "sta" ascuns intr-un loc pitoresc in fata fostului drum Traian de pe malul sarbesc, unde se afla "tabula Traiana". In apropiere sunt "Cazanele", cea mai frumoasa si fermecatoare portiune a Dunarii.

Construirea hidrocentralei de la Portile de Fier I a facut ca, in 1967, asezamantul sa fie demolat, ruinele sale fiind inundate, cu timpul, de ape.

In anul 1993 se pune piatra de temelie a noii biserici, iar in anul 1995, cu binecuvantarea I.P.S. Dr. Acad. Nestor Vornicescu, Mitropolitul Olteniei si cu aprobarea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, se reinfiinteaza acest asezamant.

Persoana desemnata sa se ocupe de zidirea bisericii a fost preotul Cristian Tartea, transferat de la parohia Dubova.

In sedinta Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei din data de 28 mai 2008 s-a aprobat transformarea manastirii Mraconia din manastire de calugari in manastire de calugarite.

In prezent s-au finalizat lucrarile de pictura de catre familia de pictori severineni Eugen si Florica Papici.

Stareta manastirii este maica Teodora Angheluta.

Sursa: episcopiaseverinului.ro
 

04 Martie 2011

Vizualizari: 658

Voteaza:

Slujba arhiereasca la Manastirea Mraconia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE