Slujba de Priveghere la Paraclisul Catedralei Episcopale

Miercuri seara, incepand cu orele 19.00, la Paraclisul Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin, se va oficia slujba Privegherii in cinstea pomenirii prealuminatului praznic al Schimbarii la Fata a Domnului nostru Iisus Hristos.

Mantuitorul Hristos, luand trei dintre Apostolii Sai preferati: pe Petru, Iacov si Ioan, au urcat pe muntele Taborului din Galileea ca sa se roage. El ii urca pe munte, ca simbol al inaltarii spirituale care, din virtute in virtute, duce la dragoste, virtute suprema care deschide calea contemplarii dumnezeiesti. Aceasta inaltare era de fapt esenta intregii vieti a Domnului care, fiind invesmantat cu slabiciunea noastra, ne-a deschis drumul catre Tatal, invatandu-ne ca isihia (linistirea) este mama rugaciunii, iar rugaciunea este cea care arata catre noi slava lui Dumnezeu.

Privegherea ca slujba a Bisericii Ortodoxe este specifica numai Ortodoxiei, ea este una din cele mai frumoase alcatuiri de scara duhovniceasca pe care, urcand, Dumnezeu Se coboara spre fiecare dintre noi, ea este slujba care ne umple mereu de bucuria asteptarii Praznicului, a Sarbatorii.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

03 August 2009

Vizualizari: 188

Voteaza:

Slujba de Priveghere la Paraclisul Catedralei Episcopale 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE