Slujire arhiereasca la Manastirea Dobresti

De sarbatoarea Sfantului Intai Mucenic si Arhidiacon Stefan, Preasfintitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei a fost prezent in mijlocul slujitorilor de la manastirea Dobresti, din cuprinsul Mitropoliei Banatului, ctitorie a Preafericitului Parinte Patriarh Daniel. Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie a fost savarsita in biserica monument istoric din localitate, ctitorita in anul 1852. Soborul slujitorilor a fost alcatuit din diaconi, clerici ai obstii monahale si preoti din parohiile invecinate in frunte cu ieromonahul Matei Buliga, staretul manastirii. La Liturghie au participat alaturi de oficialitatile locale si judetene numerosi credinciosi din localitate si din satele apropiate.

Raspunsurile liturgice au fost date de grupul vocal “Theophoros” al Arhiepiscopiei Timisoarei condus de diac. Ion-Alexandru Ardereanu.

La finalul slujbei Preasfintia Sa a transmis binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel si de asemenea din partea Inalt Presfintitului Nicolae, Mitropolitul Banatului gandurile de bine si purtarea Sa de grija, si a impartit credinciosilor iconite cu Nasterea Domnului nostru Iisus Hristos si au fost cantate colinde traditionale romanesti.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

.
Pe aceeaşi temă

29 Decembrie 2012

Vizualizari: 279

Voteaza:

Slujire arhiereasca la Manastirea Dobresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE