SONFR Craiova alaturi de bolnavii Spitalului din Turceni

SONFR Craiova alaturi de bolnavii Spitalului din Turceni: O traditie a cercetarii celor in suferinta

Bolnavii cu afectiuni psihice, internati la Spitalul Orasenesc Turceni, judetul Gorj, au primit alimente din partea Societatii Ortodoxe Nationale a Femeilor Romane (SONFR), filiala Craiova. Activitatea a avut loc marti, 28 august, cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Parinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei.

Vizitarea bolnavilor de la Turceni de catre membrelor SONFR face parte dintr-o traditie mai veche. „De zece ani mergem la acesti bolnavi pentru a-i vizita si a-i mangaia in suferinta lor. Vorbim de o categorie speciala de pacienti si tocmai de aceea au nevoie de atentia noastra, de dragoste, de rugaciunile noastre si nu in ultimul rand de darurile date prin bunavointa oamenilor cu suflet mare”, a spus Adriana Bursuc, presedinta SONFR Craiova.

La inceputul intalnirii, preotul capelan Petre Buse, de la spitalul din Turceni, a rostit o rugaciune de binecuvantare a alimentelor.

De fiecare data emotionante, intalnirile cu bolnavii de la Turceni sunt socotite de voluntarii de la SONFR un mijloc de a comunica cu Dumnezeu prin aproapele aflat in suferinta. „Pentru noi e o multumire deosebita faptul ca nu doar le ducem aceste daruri, ci ca ei simt ca suntem alaturi de ei, ca ne rugam si ne pasa de durerea lor. Desi au aceste probleme de sanatate, au ajuns ne cunoasca, ne-am familiarizat, de fiecare data ne striga, ne vorbesc ca unor prieteni de suflet, ne marturisesc din suferintele lor iar noi incercam sa ii linistim, atat cat sta in putinta noastra”, a explicat presedinta SONFR Craiova. la randul sau, preotul capelan si-a manisfestat recunostinta fata de benefacatoarele celor bolnavi. „Multumim tuturor celor care ne-au adus aceasta bucurie si care in mod constant ajung in parohia noastra, in special la Spitalul de Psihiatrie, unde orice dar este binevenit, fiind de mare ajutor pacientilor. Prin aceste gesturi aratam ca nu ii parasim si ca suntem mereu in mijlocul lor”, a spus preotul Buse.

Rugaciunea pentru cei bolnavi

In incheiere, preotul Petre Buse a tinut un scurt uvant de invatatura, aratand folosinta rugaciunilor pentru cei aflati in suferinta. „Cand ne aflam in mijlocul bolnavilor, implinim Cuvantul Sfintei Evanghelii a Mantuitorului Nostru Iisus Hristos care spune «Bolnav am fost si M-ati cercetat». Daca nu cautam spre suferinta aproapelui, nu vom avea rasplata inaintea Dreptului Judecator. Prin simplul fapt ca pasim in acest spital implinim porunca evanghelica si facem ca dragostea lui Dumnezeu sa fie lucratoare in noi. Sa nu uitam ca Sfanta noastra Biserica omagiaza anul acesta Taina Sfantului Maslu si ingrijirea bolnavilor. De aceea, datori suntem si noi sa fim alaturi de acesti frati ai nostri care asteapta de la noi iubire, bunatate si prietenie. Daruiti veti dobandi, spune Domnul. Sa daruim si noi din timpul nostru, din prisosinta noastra si cu siguranta vom castiga comori nemasurate in ceruri”, a conchis preotul Petre Buse.


(Gabriela Popescu)

Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.
Pe aceeaşi temă

30 August 2012

Vizualizari: 709

Voteaza:

SONFR Craiova alaturi de bolnavii Spitalului din Turceni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE