Studia Theologica Doctoralia la cea de-a VII-a editie

Simpozionul International „Studia Theologica Doctoralia” a ajuns la cea de-a VII-a editie

Cea de a VII-a ediție a Simpozionului Internaţional „Studia Theologica Doctoralia” are loc în zilele de 11 și 12 mai 2015, la Centrul Social - Cultural „Sfântul Paisie de la Neamţ” - Mănăstirea Neamţ.

Această manifestare științifică este organizată de către Şcoala Doctorală a Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, în colaborare cu Facultatea de Teologie Catolică a Universităţii „Karl Franzens” din Graz (Austria).Prezent în ultimii ani la acest simpozion Prof. Dr. Pablo Argarate, de la Universitatea „Karl Franzens” din Graz, și-a manifestat bucuria de a lua parte la acest eveniment: „Sunt foarte fericit să fiu parte a acestei manifestări și sunt foarte surprins de cât de mult a crescut în amploare în ultimii ani. Este foarte important că studenții doctoranzi au ocazia de a-și împărtăși experiențele. Pentru mine este un moment special, pe care îl aștept cu nerăbdare dar și pentru studenții mei pe care îi aduc cu mine, mai ales că în Austria nu avem un astfel de eveniment dedicat doctoranzilor.”

Despre evoluția în timp a Simpozionului Internațional „Studia Theologica Doctoralia” și despre ediția de anul acesta, Pr. Prof. Dr. Viorel Sava, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, inițiatorul și organizatorul său, ne-a declarat: „Îmi doresc ca această ediție a VII-a să fie o verigă între ediția a VI-a și ediția a VIII-a. „Studia Theologica Doctoralia” a apărut mai întâi ca o curiozitate de a vedea cum este să organizezi un astfel de eveniment, dar pe parcurs ne-am dat seama că această inițiativă prinde contur din ce în ce mai bine și iată-ne ajunși la cea de a VII-a ediție. „Studia Theologica Doctoralia” s-a dovedit a fi o necesitate în sensul că tinerii doctoranzi au nevoie să se întâlnească, au nevoie să își prezinte rezultatele cercetării, au nevoie de comunicare între ei. Ediția de anul acesta este diferită de cele anterioare prin faptul că avem o participare foarte largă și diversă în același timp. Numărul celor care participă din alte centre universitare a crescut în mod simțitor. Va fi un eveniment frumos și cred că va fi și reușit din punct de vedere științific. De altfel, ne dorim ca, întâi de toate, să fie un eveniment științific, pe măsura participanților și a Școlilor Docotrale pe care ei le reprezintă.”

Referatele studenţilor doctoranzi, care se vor remarca prin valoarea lor ştiinţifică vor fi publicate în cel de-al VII-lea volum al seriei „Studia Theologica Doctoralia”.

Simpozionul se înscrie în cadrul manifestărilor dedicate „Anului omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi” şi „Anului comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii” la nivelul Patriarhiei Române. (A.A.)

Sursa: doxologia.ro

.

11 Mai 2015

Vizualizari: 100

Voteaza:

Studia Theologica Doctoralia la cea de-a VII-a editie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE