Suceava: Vatican in aeternum, la Biblioteca I.G. Sbiera


Suceava: "Vatican in aeternum", la Biblioteca "I.G. Sbiera"

Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei "I.G.Sbiera" va gazdui joi, 14 februarie, ora 18, in cadrul Programului "Conferintele Bibliotecii - Bucovina: Brandul Romaniei pentru Uniunea Europeana", lansarea ciclului de intalniri lunare  pe tema "Arta si civilizatie europeana", cu prof.

univ.dr. Vasile M. Demciuc, de la Facultatea de Istorie si Geografie a Universitatii "Stefan cel Mare" din Suceava.

Prima intalnire va oferi o conferinta si videoproiectii pe tema "Vatican in aeternum", prilejuit de implinirea, la 11 februarie 2008, a 79 de ani de la semnarea Acordului de la Lateran care consfintea nasterea Statului Vatican. Profesorul Vasile M. Demciuc aduce in exclusivitate imagini inedite de la Vatican (unde efectueaza o cercetare stiintifica prestigioasa) si din Bazilica San Giovanni in Laterano.

Profesorul Vasile M. Demciuc va vorbi si despre recenta sa carte "Vatican -  Istorie, credinta si arta", vol.I (cu o prefata de acad. Razvan Theodorescu),  aparuta la finele anului 2007 si care se bucura de o buna receptare la public.

Conferinta va fi moderata de scriitoarea Angela Furtuna, initiatoarea programului "Conferintele Bibliotecii", lansat de Ziua Europei din anul 2006.

Doina BOGHIAN

Sursa: AMOS News

.

12 Februarie 2008

Vizualizari: 521

Voteaza:

Suceava: Vatican in aeternum, la Biblioteca I.G. Sbiera 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE