Suntem chemati sa dam o marturie credibila despre iubirea milostiva a lui Dumnezeu

Suntem chemati sa dam o marturie credibila despre iubirea milostiva a lui Dumnezeu Mareste imaginea.

Luni, 18 ianuarie, la Catedrala romano-catolica „Sfantul Iosif“ din Bucuresti, s-a deschis „Saptamana de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor“, informeaza cotidianul 'Ziarul Lumina'. Tema din acest an are la baza cuvintele Mantuitorului Iisus Hristos, din Evanghelia Sfantului Luca, capitolul 24, versetul 48: „Voi sunteti martorii acestora“.

Anul acesta, intalnirile din cadrul „Saptamanii de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor“ aniverseaza implinirea a 100 de ani de la Conferinta Mondiala a Misiunilor, care a avut loc la Edinburgh, Scotia, in anul 1910. Intalnirea de luni seara, la care au participat reprezentanti ai diferitelor Biserici crestine din Bucuresti, preoti si credinciosi, a fost prezidata de Inalt Preasfintitul Ioan Robu, Arhiepiscop si Mitropolit romano-catolic de Bucuresti.

Celebrarea liturgica a fost deschisa de reprezentantul Bisericii Evanghelice Luterane C.A. Germana si S.P. Maghiara, urmat de reprezentantii Bisericii Armene, Bisericii Reformate Calvineum, ai Bisericii Greco-Catolice. Reprezentantul Bisericii Ortodoxe Romane, Preasfintitul Ciprian Campineanul, Episcop-vicar patriarhal, a tinut cuvantul de invatatura, in care a aratat participantilor necesitatea inaltarii rugaciunii catre Bunul Dumnezeu pentru a gasi in noi curajul de a face mai mult si de a lupta mai mult pentru implinirea acestui deziderat. „Tema octavei de rugaciune este inspirata din capitolul 24, al Evangheliei Sfantului Luca, in care Mantuitorul Hristos se face marturie Invierii, pentru a se propovadui in toata lumea pocainta la toate neamurile, iar Sfintii Apostoli se fac martori ai propovaduirii Invierii, martori ai faptelor minunate prin care Si-a adeverit dumnezeirea Sa, si dupa ce au fost luminati prin harul Sfantului Duh ca sa priceapa Scripturile si sa le interpreteze ca impliniri ale profetiilor, din martori oculari ai mortii si Invierii Domnului Hristos, au devenit marturisitori plini de zel in toata lumea propovaduind pe Hristos Cel rastignit si inviat, dandu-Si viata pentru acest adevar fundamental care definea, deja, viata lor“, a spus PS Ciprian.

In continuare, PS Ciprian a subliniat faptul ca marturisirea credintei a continuat pana astazi, dar unii au ratacit de la adevar sau au apostaziat, insa Biserica Crestina prin slujitorii ei fideli nu a abdicat de la misiunea ei, iar astazi, slujitorii impreuna cu credinciosii „suntem chemati sa dam o marturie credibila despre iubirea milostiva a lui Dumnezeu si avem datoria sa marturisim cu timp si fara timp, mai ales in aceste vremuri cumplite, cand omul contemporan se indeparteaza tot mai mult de Dumnezeu, implicit, de aproapele sau, omul care se comporta ca si cum Dumnezeu nu ar exista in aceasta lume dominata de patimi. Astfel, suntem chemati, ca martori ai celor propovaduite de Apostoli, sa dam marturie despre iubirea milostiva a lui Dumnezeu, pentru ca oamenii sa aiba viata din belsug“, a mai spus PS Episcop vicar patriarhal Ciprian. In finalul cuvantarii, Preasfintitul Ciprian Campineanul a subliniat importanta acestei adunari anuale si a transmis celor prezenti binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

La sfarsitul celebrarii liturgice, IPS Ioan Robu, Arhiepiscop si Mitropolit romano-catolic de Bucuresti, a explicat participantilor ca marturia o dam pentru mantuirea noastra si a evidentiat ca in cadrul adunarilor din aceasta Saptamana de Rugaciune trebuie sa stim ca de fapt cu totii, urmand pe Hristos, Calea, Adevarul si Viata, cautam mantuirea noastra si a lumii intregi.

Saptamana de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor continua pana luni, 25 ianuarie, cand se va incheia cu o celebrare liturgica in Catedrala patriarhala ortodoxa din Bucuresti.

Sursa:basilica.ro

22 Ianuarie 2010

Vizualizari: 693

Voteaza:

Suntem chemati sa dam o marturie credibila despre iubirea milostiva a lui Dumnezeu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE