Tabara la Centrul "Sfantul Stelian“ din Moeciu de Jos

Prima tabara de vara pentru tineri organizata Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul de Tineret, la Centrul pastoral-misionar "Sfantul Stelian“ din Moeciu de Jos, judetul Brasov, a avut loc in perioada 24-28 iunie. Copii au fost angrenati in activitati diverse si au vizitat mai multe locuri din Tinutul Branului.

Prima serie de elevi inscrisa la taberele de vara ale Arhiepiscopiei Sibiului a fost insotita de coordonatorul Departamentului pentru Tineret, pr. Vasile Dariciuc, si de invatatoarea Marcela Bratu. Cei 16 copii de clasa a IV-a sunt de la Colegiul National "Octavian Goga“ din Sibiu si au avut parte de cateva zile de neuitat, in vacanta de vara.

În tabara de la Moeciu de Jos, copiii au invatat sa confectioneze vase si obiecte din lut, in cadrul unor ateliere de olarit, conduse de pr. Vasile Dariciuc si invatatoarea Marcela Bratu. Tot in aceasta tabara, elevii au invatat cum sa picteze icoane pe sticla, vitralii, si sa impleteasca bratari.

"Micutii au aratat mult interes fata de aceste ateliere. Obiectele confectionate de ei le-au primit la sfarsit pentru acasa. Un atelier deosebit a fost cel de confectionare a unor obiecte din legume, de la care n-au lipsit buna-dispozitie si veselia“, ne-a spus pr. Vasile Dariciuc. Chiar daca vremea a fost capricioasa pe timpul taberei, copiii si insotitorii s-au bucurat de aerul curat de la munte, de linistea si frumusetea locurilor, precum si de ospitalitatea localnicilor.

Drumetii si mici excursii

Programul celor cinci zile de tabara a cuprins si vizitarea unor obiective turistice din zona. Astfel, au fost vizitate Scheii Brasovului, cu Biserica "Sfantul Nicolae“ si Muzeul "Prima Scoala Romaneasca“, Castelul Bran, Cheile Gradistei, Pestera Dambovicioara, Schitul "Sfanta Treime“ din Pestera si Biserica "Sfantul Nicolae“ din Moeciu de Jos. Desigur, programul a continut si ore de jocuri, de sport, foc de tabara si alte activitati recreative, cum ar fi drumetiile pe muntii ce inconjoara statiunea turistica de la Moeciu de Jos.

Taberele de vara ale Arhiepiscopiei Sibiului continua si in perioada urmatoare, prin alte serii de elevi doritori sa petreaca zile frumoase la poale de munte. "La sfarsitul lunii iulie vom avea inca o serie de copii de la care asteptam confirmarea. Este vorba de mai multi elevi din Parohia Slimnic, judetul Sibiu. Urmatoarea tabara va fi in luna august, iar in septembrie, Protopopiatul Sibiu va aduna copii din mai multe parohii pentru a veni la Centrul pastoral-misionar «Sfantul Stelian» din Moeciu de Jos. Aici, se vor bucura deplin de programele pregatite de noi“, ne-a mai spus parintele Dariciuc.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

04 Iulie 2013

Vizualizari: 408

Voteaza:

Tabara la Centrul "Sfantul Stelian“ din Moeciu de Jos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE