Tabara de creatie pentru copiii din Cetatea Fetei, Floresti

Parohia Cetatea Fetei din Floresti, Protopopiatul Cluj I, organizeaza in perioada 1-14 august Tabara de creatie intitulata „Hristos pe intelesul tuturor”, o manifestare cu specific religios care ii intruneste pe toti copiii din parohie. Ei vor participa la activitati diverse, alaturi de adulti voluntari din parohie. Tabara va fi structurata pe patru sectiuni: lectii de religie, teatru religios, pictura si mestesugul bisericesc, toate acestea imbogatite cu un program de rugaciune.

Ce vor invata copiii in aceasta tabara de creatie aflam de la preotul paroh Marcel Agrisan din Parohia Cetatea Fetei, din Floresti: „Lectiile de religie le vom tine in mod interactiv, cu proiectii video, vizionari de film religios, cu documentare religioase, desene animate cu specific religios. Vom avea si teatru religios, insotit de muzica si poezie religioasa, in cadrul acestei componente vom invata si pricesne cu copiii.

O alta componenta va fi pictura bisericeasca, in care vom incerca sa-i deprindem pe copii cu imaginea icoanei, cum se realizeaza icoana, o sa incercam si o pictura in acuarela, in mozaic pe hartie, icoane pe sticla. Mai este mestesugul bisericesc, cu ajutorul maicilor de la Manastirea Floresti. O sa ii invatam pe copii sa confectioneze cruciulite impletite din snur, matase, cum se fac metaniile care se folosesc atunci cand rostim Rugaciunea inimii”.

Fiecare activitate va incepe si se va sfarsi cu o rugaciune, fiind rostite rugaciuni si in timpul desfasurarii activitatilor, astfel copiii fiind deprinsi cu aceasta practica. De asemenea, avand in vedere ca este Postul Adormirii Maicii Domnului, copiii vor participa in fiecare seara la Paraclisul Maicii Domnului, urmat de cateheze.

Duminica, 14 august, micutii vor sustine o serbare care va cuprinde teatru religios, recitari de poezii, cantece, precum si o expozitie a lucrarilor executate de ei in timpul taberei. Dupa sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului, in data de 16 august, pentru copiii sarguinciosi se va organiza o excursie in Maramures, vizitand Casa memoriala a lui George Cosbuc, Manastirea Barsana, Sighetul, Cimitirul vesel de la Sapanta.

Sursa: radiorenasterea.ro
 

.

30 Iulie 2011

Vizualizari: 378

Voteaza:

Tabara de creatie pentru copiii din Cetatea Fetei, Floresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE