Tabara de vara in comuna Scobinti din judetul Iasi

În perioada 25-29 iulie 2016 în Comuna Scobinți, Jud. Iași s-a derulat proiectul „Tabăra din pridvorul satului”, organizat de Arhiepiscopia Iașilor prin Parohia „Sfinții Părinți Ioachim și Ana” din satul Rediu, în parteneriat cu Școala Gimnazială Sticlăria, Școala Gimnazială Scobinți și Primăria Comunei Scobinți.

In perioada 25-29 iulie 2016 în Comuna Scobinți, Jud. Iași s-a derulat proiectul „Tabăra din pridvorul satului” organizat de Arhiepiscopia Iașilor prin Parohia „Sfinții Părinți Ioachim și Ana” din satul Rediu, în parteneriat cu Școala Gimnazială Sticlăria, Școala Gimnazială Scobinți și Primăria Comunei Scobinți.

Tabăra a scos de pe ulițile satelor la început, un număr de 165 de copii, la care s-au mai adăugat și alții ajungând astfel spre finalul ei la un număr de 200.

În cadrul taberei copiii au avut parte de un program diversificat de activități recreativ – educative. Zilele de tabără au început cu înviorare și rugăciunea de dimineață, urmate de atelierile de cunoaștere și comunicare, muzică, tir cu arcul, dans, origami, hand – made și prim ajutor, realizate cu sprijinul celor 12 animatori voluntari, coordonați de Marian Rugină, director al taberei și au continuat cu diverse jocuri ce au implicat îndemanarea copiilor și lucrul în echipă, încheindu-se cu rostirea rugăciunilor de seară.

În pauza de prânz, întrucât copiii participanți la tabără au provenit din toate satele comunei Scobinți, cu binecuvântarea părintelui Stareț Gavriil de la Mănăstirea Sângeap-Basaraba, ce se afla în apropierea satului Rediu, a fost pregătit la bucătăria mănăstirii un prânz cald pentru toți cei 200 de copii, cu alimente aduse și oferite de către pr. Florariu Ioan și colaboratorii săi.

Un moment deosebit a fost focul de tabără la care au participat peste 500 de persoane printe ele numărându-se și autoritățile locale, cadrele didactice, preoții din parohiile vecine, enoriași ai parohiilor comunei Scobinți. În organizarea lui s-au implicat în mod direct Consiliului și ai Comitetului Parohiei Rediu.

În timpul taberei toți copiii au fost spovediți de către pr. Lutic Claudiu, profesor titular de Religie la Școala Scobinți și de către pr. Florariu Ioan. Vineri, în ultima zi de tabără, a fost oficiată Sfânta Liturghie în cadrul căreia copiii, îmbrăcați în tradiționala ie, s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului Iisus Hristos.

Sursa: doxologia.ro

02 August 2016

Vizualizari: 163

Voteaza:

Tabara de vara in comuna Scobinti din judetul Iasi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE