Targul de Obiecte Bisericesti incalca legislatia in vigoare

In legatura cu organizarea la Bucuresti in zilele de 16 - 18 iunie 2011 a Targului de Obiecte Bisericesti, precizam urmatoarele:

Potrivit art. 1 din Legea nr. 103/1992 privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult, „cultele au, in exclusivitate, dreptul de producere si valorificare a obiectelor si vesmintelor de cult, precum si de tiparire a cartilor de cult, a celor teologice sau cu continut bisericesc, necesare practicarii cultului.” In consecinta, persoanele fizice si juridice, altele decat cultele, care produc si comercializeaza obiecte de cult ortodoxe, inclusiv la targuri si expozitii, fara acordul scris al Bisericii Ortodoxe Romane (art. 2 din Legea 103/1992), incalca legislatia in vigoare.

Din acest motiv, Patriarhia Romana nu a dat curs invitatiei de a participa la aceasta manifestare si nici nu si-a dat acordul pentru mentionarea Editurii Institutului Biblic si de Misiune al Bisericii Ortodoxe Romane (E.I.B.M.B.O.R.), Atelierelor Patriarhiei si Editurii Basilica pe afisul de prezentare a targului.

Biroul de Presa al Patriarhiei Romane

.

15 Iunie 2011

Vizualizari: 352

Voteaza:

Targul de Obiecte Bisericesti incalca legislatia in vigoare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE