Tarnosire de biserica la Oltenita

Duminica, 27 mai 2012, prima Duminica dupa Inaltarea Mantuitorului, Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu a fost prezent in mijlocul credinciosilor din municipiul Oltenita, pentru a sfintii (tarnosi) o noua biserica ce poarta hramurile „Sfintii Imparati Constantin si Elena” si „Nasterea Maicii Domnului”.

Programul liturgic a inceput cu savarsirea Sfintei Liturghii, la care au participat preacuviosul parinte exarh arhimandritul Rafail, preacucernici parinti consilieri si parintii protopopi ai Episcopiei Sloboziei si Calarasilor si un sobor de preoti si diaconi.

Cu aceasta ocazie Preasfintia Sa a acordat acte de cinstire binefacatorilor bisericii, oferind diplome ctitorilor noului locas de cult.

In cuvantul de invatatura, Preasfintia Sa e explicat intelesul duhovnicesc al pericopei evanghelice si a vorbit credinciosilor despre importanta slujbei de sfintire a unei biserici, fiind momentul in care darurile Sfantului Duh se revarsa atat asupra ei cat si a credinciosilor.

Dupa Sfanta Liturghie a urmat slujba de sfintire a bisericii, cand Intaistatatorul Eparhiei noastre, urmat de soborul de preoti si diaconi au inconjurat lacasul de cult, moment urmat de intocmirea Sfintei Mese si sfintirea catapetesmei. In timpul slujbei de sfintire li s-a explicat credinciosilor, pe larg, momentele tipiconale si semnificatia lor.

La sfarsitul slujbei, toti credinciosii au avut ocazia de a trece prin Sfantul Altar, sarutand Sfanta Evanghelie, Sfanta Cruce si Sfantul Epitaf aflate pe Sfanta Masa nou sfintita.

Sursa: sf-esc.ro
 

.

30 Mai 2012

Vizualizari: 301

Voteaza:

Tarnosire de biserica la Oltenita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE