Tarnosirea bisericii de la Schitul de Sus

Duminica, 26 august a.c., biserica de la Schitul de Sus va fi sfintita de Mitropolitul Olteniei, IPS Parinte Acad.Dr.Irineu.

Inaltpreasfintia Sa va fi insotit de catre PS Nicodim Episcopul Severinului si Strehaiei si de Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, Preasfintitul Emilian Lovisteanul.

Slujba de sfintire va incepe la ora 08.30 iar Sfanta Liturghie arhiereasca la ora 09.30.

Raspunsurile la strana vor fi date de catre o parte din membrii corului Kinonia, condusi de Arhid. Drd. Adrian Mazilita.

Preacuviosul Parinte Arhim. Pavel Nicolaescu, staretul manastirii Topolnita, de care apartine acest Schit, face aleasa poftire credinciosilor mehedinteni sa participe si sa se roage la slujbele savarsite de Mitropolitul Olteniei.

Piatra de temelie a bisericii cu hramul „Sfantul Proroc Ilie Tesviteanul” a fost pusa in anul 1994, cu binecuvantarea I.P.S. Acad. Dr. Nestor Vornicescu, Mitropolitul Olterniei, de catre Preasfintitul Parinte Dr. Damaschin Coravu Severineanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Craiovei.

Lucrarile de constructie s-au realizat intre anii 1994-2004 cu sprijinul Preacuviosului Parinte Arhimandrit Pavel Nicolaescu, staretul manastirii Topolnita si paroh al parohiei Balotesti, cu ajutorul enoriasilor si al altor donatori.

Pictura sfantului locas de inchinare s-a realizat intre anii 2004-2012 de catre familia pictorilor Lacramioara si Liviu Anton din Bucuresti, in tehnica „fresco”, cu sprijinul Primariei Izvoru Barzii si al Secretariatului de Stat pentru Culte.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.
Pe aceeaşi temă

23 August 2012

Vizualizari: 441

Voteaza:

Tarnosirea bisericii de la Schitul de Sus 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE