Te Deum la inceput de an scolar

Fiecare inceput si final de an scolar este marcat prin rugaciune, astfel ca si cu ocazia inceperii anului scolar 2011-2012, elevii, dascalii si parintii din Cluj-Napoca au participat joi, 15 septembrie, la un Te Deum, savarsit de Inaltpreasfintitul Parinte Andrei Andreicut, Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului, in Catedrala Mitropolitana din oras.

Au participat parinti profesori de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Cluj-Napoca, profesori de religie, reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean Cluj si multime de elevi.

Cu totii au primit binecuvantari de la Parintele Mitropolit Andrei pentru a le merge bine in noul an scolar: „E un lucru extraordinar ca anul scolar il incepem cu rugaciune. De doua zile s-au deschis scolile si iata-ne impreuna in catedrala noastra, rugandu-L pe Dumnezeu sa ne lumineze mintea, sa ne incalzeasca inima si sa ne intareasca vointa, spre a percepe toate lucrurile bune si folositoare. Pe de o parte Il imploram sa ne dea sanatate si har pedagogic dascalilor, iar pe de alta parte Il imploram sa va mladieze sufletul vostru pentru a creste frumosi, sanatosi si pentru a va putea realiza asa cum va doriti voi si cum este de folos pentru parintii vostri, pentru Biserica si pentru tara noastra”.De asemenea, participand la Te Deum-ul prilejuit de inceputul anului scolar, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Cluj, Anca Hodorogea, le-a urat elevilor si profesorilor un an cu multe impliniri pe toate planurile.

In acest an, in Cluj au inceput scoala aproximativ 95 de mii de elevi.

Sursa: radiorenasterea.ro

 

.

16 Septembrie 2011

Vizualizari: 326

Voteaza:

Te Deum la inceput de an scolar 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE