Tentatiile si adevaratele modele, in atentia elevilor clujeni

Care sunt adevăratele valori în lumea artei au putut aflat marți, 17 februarie 2015, o parte din elevii de la școala „Constantin Brâncuși” din municipiu. Delia Gâtlan, psiholog și artist instrumentist la Opera Română din oraș a fost invitată pentru a le vorbi micilor creștini despre tentațiile acestei lumi și adevăratele modele de urmat în viață.

Întâlnirea a avut loc la biserica parohiei „Nașterea Domnului” din cartierul Gheorgheni, iar elevii clasei a VIII-a A au venit însoțiți de directorul adjunct, profesoara Alina Bărăian, profesoara de religie Daniela Necula și profesoara de chimie, Stela Timar.

Cei 7 ani de acasă esențiali în creșterea copiilor
În cadrul discuțiilor, adolescenții au aflat cât de importanți sunt „cei 7 ani de acasă” în formarea lor și că părinții ar trebuie să le fie cei mai buni prieteni. Tinerilor li s-a vorbit cu acest prilej și despre tentațiile acestei lumi, explicându-li-se că atunci când sunt puși în situația de a lua decizii importante în viață, trebuie să asculte mai întâi glasul conștiinței lor, al dascălilor, dar și al Bisericii prin duhovnicii ei.Concluzia finală a întâlnirii a fost aceea că orice meserie ar alege, aceasta trebuie să fie îndeplinită cu responsabilitate și cu dragoste, pentru că în societate e nevoie de intelectuali dar și de meseriași, care își respectă slujba lor și totodată pe semeni. Părintele Nicolae Buda, prezent la întâlnire, i-a îndemnat pe adolescenți să aibă în vedere două lucruri: în fiecare zi să citească câteva pagini dintr-o carte folositoare și să asculte muzică bună pentru a crește armonios. Activitatea se desfasoara în cadrul parteriatului „Cu Hristos în fața marilor încercări ale vieții de școlar”, încheiat între parohie și școala „Constantin Brâncuși”, situată pe raza parohiei.

Autor: Andreea Pâgleşan

Sursa: radiorenasterea.ro

.

18 Februarie 2015

Vizualizari: 170

Voteaza:

Tentatiile si adevaratele modele, in atentia elevilor clujeni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE