Traditii de Craciun la Sambata de Sus

IPS Mitropolit Laurentiu a participat in a doua zi de Craciun la manifestarile traditionale organizate la Biserica “Adormirea Maicii Domnului”- Rasariteana din Sambata de Sus, judetul Brasov. Copiii si feciorii din sat pregatesc an de an obiceiul Cetei de juni si cel al Irozilor, iar elevii din localitate, indrumati de cadre didactice, recita poezii specifice sfintelor sarbatori si canta colinde traditionale. Si in acest an, IPS Mitropolit Laurentiu a participat la aceste obiceiuri tinute chiar in biserica amintita, in prezenta multimilor de credinciosi, a familiilor si rudelor celor mici. Alaturi de ierarh, au participat la eveniment protopopul de Fagaras II Ion Tarcuta, cei doi parohi din Sambata de Sus, Marcel Ivascu si Grigore Moldovan si mai multi preoti din lcoalitatile invecinate.

Dupa ce feciorii si copiii au prezentat programul traditional pregatit din timp si cu multa sarguinta, IPS Mitropolit Laurentiu i-a binecuvantat si le-a oferit iconite al Nasterii Domnului.

„Aceste traditii sfinte ne reinvie in suflet copilaria noastra si ne reamintesc momentele din acest lacas sfant cand eram copii si veneam in aceasta biserica pentru a vedea aceste momente desobite din viata comunitatii. Va multumim ca ati venit aici cu bucurie si ca pastrati aceste sfinte traditii”, a spus ierarhul.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

26 Decembrie 2013

Vizualizari: 408

Voteaza:

Traditii de Craciun la Sambata de Sus 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE