Un nou birou parohial romanesc la Pordenone

 

Biserica ortodoxa romana “Nasterea Sfantului Ioan Bortezatorul” din Pordenone si-a deschis la inceputul lunii octombrie un birou parohial care functioneaza in cadrul centrului Madonna Pellegrina din localitate, via Madonna Pellegrina nr.11.


Acesta se vrea a fi un loc de intalnire intre preot si enoriasi, dar si intre romani, ca atare, datorita bibliotecii care va functiona aici. Biblioteca a fost infiintata cu ajutorul donatiilor de carte facute de Institutul Cultural Roman din Bucuresti si din Venetia, prin grija lui H. R.

Patapievici, respectiv Ioan Aurel Pop, dar si datorita amabilitatii autoritatilor locale din Pordenone (primarul Sergio Bolzonello si asesorul pentru cultura Claudio Cudin). Acestia din urma au oferit o donatie de carte din partea Bibliotecii Civice, iar astfel biroul parohial pune la dispozitia celor care il viziteaza cateva sute de titluri de carte romaneasca si italieneasca, al carui numar se spera sa creasca prin contributii ulterioare. Tot in acest spatiu, vor avea loc si intalniri catehetice cu cei interesati, adulti si copii.

Biroul este deschis dupa urmatorul program marti si joi, de la ora 18:00 la

Sursa: Romanian Global News        

.

25 Octombrie 2005

Vizualizari: 1546

Voteaza:

Un nou birou parohial romanesc la Pordenone 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE