Un nou centru social in Arhiepiscopia Craiovei

Centrul social pentru copii “Sfântul Nicolae” din Filiași al Asociației Vasiliada, aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, a îmbrăcat haine de sărbătoare săptămâna trecută. IPS Părinte Irineu a săvârșit slujba de sfințire a așezământului care vine în sprijinul copiilor dezavantajați social. În cuvântul de învățătură, ÎPS Irineu a mulțumit credincioșilor care s-au implicat în acțiunea de restaurare a acestui locaș, subliniind rolul așezămintelor aflate în grija Bisericii pentru copii.

„Avem bucuria să adăugăm la numărul centrelor sociale ale Arhiepiscopiei Craiovei încă unul, pentru a veni în ajutorul copiilor din orașul Filiași, iar astăzi, după ample lucrări de restaurare, am binecuvântat acest spațiu, ca să fie spre folosul tuturor celor își desfășoară activitatea aici. Mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit în amenajarea acestui așezământ, pentru că omul, încă din fragedă copilărie, trebuie să fie crescut în frica de Dumnezeu și în evlavie”, a conchis IPS Părinte. În continuare, beneficiarii Centrului, sub coordonarea pedagogului Alexandra Vopsitoru, au prezentat un frumos moment artistic, constând în cântece și poezii specifice toamnei.

Centrul social pentru copii „Sfântul Nicolae” din Filiași oferă servicii socio – educaționale copiilor care provin din familii defavorizate social. În prezent, un număr de 100 de copii sunt implicați în activități recreative și educative, care urmăresc dezvoltarea abilităților de viață independentă și prevenirea abandonului școlar.

Gabriela Popescu
Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.

14 Octombrie 2014

Vizualizari: 406

Voteaza:

Un nou centru social in Arhiepiscopia Craiovei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE