'Un copil bun pentru o lume mai buna'

Cu binecuvantarea Preasfintitului Ioachim Bacauanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, Scoala "Stefan Luchian" Moinesti a fost gazda Concursului interdisciplinar Judetean "Un copil bun pentru o lume mai buna", aflat la a VI-a editie, adresat elevilor claselor a III-a si a IV-a, din judetul Bacau. Concursul a fost conceput ca o modalitate atractiva de exersare a cunostintelor la disciplinele: religie, educatie civica si desen si totodata, un prilej de trezire a interesului pentru cunoasterea de sine si de semen, de dezvoltare a afinitatilor de grup/colectivitate, de promovare a dragostei, armoniei si tolerantei intre oameni. Cei 204 elevi participanti (din Bacau, Darmanesti, Moinesti, Onesti, Comanesti, Buhusi, Asau) au fost organizati in echipe de cate trei, purtand nume simbolice precum: Flacara credintei, Axios, Binevestitorii, Florile prieteniei , Mesagerii Domnului , Flori in Gradina Ortodoxiei, Prietenii Maicii Domnului, Cinstitorii Sfintei Cruci, Ingerii, Pelerinii, Mugurasii credintei, Sinceritate, Clopotei de mai.

Fiecare echipa a lucrat timp de 90 minute la realizarea unui portofoliu ce a cuprins fise de lucru la religie, educatie civica si un desen in acuarela pe o tema data. Anul acesta, multe din subiectele din concurs au fost legate de Taina Sfantului Botez, Taina Sfintei Cununii si de Familia crestina, inspirati fiind de hotararea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane de a dedica anul 2011 acestor teme de interes pentru toti crestinii ortodocsi.

D-na inspector de religie Irina Leonte, coordonatorul acestei activitati, din partea Inspectoratului Scolar Judetean Bacau, a evidentiat numarul mare de participanti si entuziasmul manifestat de acestia in demonstrarea cunostintelor religios-morale si a abilitatilor artistice. Initiatorii si organizatorii concursului au fost conducerea scolii si prof. de religie Elena Heres impreuna cu toate cadrele didactice ale Scolii "Stefan Luchian" Moinesti. Intreaga manifestare a fost ca o prelungire a sarbatorii Invierii Domnului, aducand lumina si bucuria in sufletele copiilor. Prof. Elena Heres – Scoala "Stefan Luchian" Moinesti.

Sursa: epr.ro.
 

.

11 Mai 2011

Vizualizari: 946

Voteaza:

'Un copil bun pentru o lume mai buna' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE