Un fragment din lemnul Sfintei Cruci, la Manastirea Clocociov

Un fragment din lemnul Sfintei Cruci, precum si particele din moastele Sfintilor Nectarie de Eghina si Vlasie de Sclavaina aduse spre inchinare la Manastirea Clocociov

Sambata, 28 septembrie, la orele 1700, un fragment din lemnul Sfintei Cruci, precum si particele din moastele Sfantului Ierarh Nectarie de Eghina si ale Sfantului Sfintit Mucenic Vlasie de Sclavaina au fost aduse spre inchinare la Manastirea Clocociov din Slatina, fiind asezate in pridvor, unde credinciosii le-au venerat si sarutat.

Evenimentul a fost rodul bunelor relatii statornicite de mai multa vreme intre obstea Manastirii „Sfanta Irina” Hrisovalant din Grecia si maicile de la Manastirea Clocociov din Slatina.

Astfel, cu binecuvantarea si dragostea IPS Nicolae, Mitropolit de Mesoghia si Lavreotiki, aceste odoare sfinte au fost aduse de catre o delegatie condusa de Parintele Exarh Gheorghe si Maica Stareta Fanuria.

Seara, in prezenta unui numar considerabil de preoti si credinciosi, s-a savarsit slujba Privegherii, Preasfintitul Episcop Sebastian multumind tuturor celor care au facut posibil acest pelerinaj, iar Parintele Protoprezbiter Gheorghe a transmis mesajul IPS Nicolae.

Pelerinajul credinciosilor s-a prelungit pana noaptea tarziu, iar a doua zi Preasfintia Sa, inconjurat de un ales sobor de preoti si diaconi, a savarsit Sfanta Liturghie, hirotonind diacon pe tanarul teolog Ioan Mecu, pe seama bisericii domnesti „Intrarea Maicii Domnului in biserica” din Caracal.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfintia Sa a istorisit viata celor doi sfinti ale caror sfinte moaste au fost aduse spre inchinare, acestea ramanand la Manastirea Clocociov pana marti seara, cand delegatia s-a intors in Grecia.

Sursa: episcopiaslatinei.ro

.
Pe aceeaşi temă

04 Octombrie 2013

Vizualizari: 239

Voteaza:

Un fragment din lemnul Sfintei Cruci, la Manastirea Clocociov 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE