UN NOU PROIECT CASTIGAT DE ASOCIATIA FILANTROPIA ORTODOXA DIN ALBA IULIA.

UN NOU PROIECT CASTIGAT DE ASOCIATIA FILANTROPIA ORTODOXA DIN ALBA IULIA. Mareste imaginea.


In acest sfarsit de saptamana s-a incheiat primul modul al Cursului de pregatire a specialistilor in domeniul muzeografiei, conservarii si restaurarii patrimoniului cultural mobil, curs coordonat de catre Departamentul Patrimoniu Cultural National din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului si de Centrul de Pregatire, Formare, Educatie Permanenta si Management in domeniul culturii si structurat in trei etape.


Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost prezent la Manastirea Dervent binecuvantand atat deschiderea cursurilor (pe 11 iulie), cat si finalizarea lor. Cu aceasta ocazie, Arhiepiscopul Tomisului a multumit Ministerului Culturii si ministrului Mona Musca pentru implicarea in derularea acestui proiect si apreciat ca eficienta cursurilor se va vedea in timp. Totodata pe cursanti i-a indemnat sa invete in continuare, sa deprinda cele mai eficiente metode de conservare si restaurare a patrimoniului fix si mobil si le-a reamintit ca trebuie sa dea dovada de o conduita morala exemplara, conduita ceruta de activitatea desfasurata in preajma icoanelor si a obiectelor de patrimoniu bisericesc.


Cei 40 de cursanti au intrat in contact cu profesori recunoscuti in domeniul conservarii si restaurarii patrimoniului national, precum prof.

Victor Simion, prof. Aurel Moldoveanu, prof. Mirela Leahu, prof. Sidonia Macri, prof. Leonard Mate. In toamna cursul va continua cu sectiunea practica. ( Biroul de Comunicare  si Relatii Mass-media al Arhiepiscopiei Tomisului, Tel. fax. 0241-611201)

.

17 Septembrie 2006

Vizualizari: 1930

Voteaza:

UN NOU PROIECT CASTIGAT DE ASOCIATIA FILANTROPIA ORTODOXA DIN ALBA IULIA. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE