Un nou protoiereu pentru Protopopiatul Nicoresti, judetul Galati

In data de 02 iulie 2014, la pomenirea Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant, dupa oficierea Sfintei Liturghii la Manastirea Toflea, Inaltpreasfintitul Parinte Casian a savarsit slujba de hirotesie intru protoiereu pe seama Protoieriei Nicoresti a pc pr. dr. Mihai Rosu, preot slujitor la Catedrala „Sf. Mare Mucenic Gheorghe“ din Tecuci.

Evenimentul a avut loc in istorica biserica cu hramul „Nasterea Maicii Domnului“ din parohia Nicoresti, in prezenta membrilor Permanentei Consiliului Eparhial si a preotilor slujitori din cadrul protoieriei.

Dupa cuvenitul Te-Deum si ceremonia de investire, la sediul Protoieriei Nicoresti Chiriarhul Dunarii de Jos a prezidat prima intrunire administrativa a preotilor din aceasta protoierie sub conducerea duhovniceasca a noului protoiereu.

Pc pr. dr. Rosu Mihai este preot coslujitor la parohia „Sfantul Mare Mucenic Gheorghe“ din Tecuci din anul 2005.

A absolvit Seminarul Teologic „Chesarie Episcopul“ din Buzau in anul 1993, dupa care, in perioada 1993 – 1997, a urmat cursurile Facultatii de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul“ din cadrul Universitatii Bucuresti.

In anul 1998 s-a inscris la cursurile de master in cadrul aceleiasi facultati, finalizandu-le cu teza „Relatia dintre Stat si Biserica in timpul regelui Ferdinand 1914-1927“.

Intre anii 2009-2012, a urmat cursurile si examenul de doctorat la Universitatea „Lucian Blaga“, Sibiu, Facultatea de Teologie „Andrei Saguna“, cu teza „Crestinismul in Dacia Aureliana pana la venirea slavilor“.

Sursa: edj.ro

.

04 Iulie 2014

Vizualizari: 925

Voteaza:

Un nou protoiereu pentru Protopopiatul Nicoresti, judetul Galati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE